Απόλλων: Αλλάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του συνεργάτη ασφαλιστή

26 Ιουνίου 2019

Η ασφαλιστική αγορά μεταβαίνει σταδιακά σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας με το διαμεσολαβητή να έχει ένα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν, που ωστόσο παραμένει καθοριστικός στις ασφαλιστικές εργασίες.

Η Απόλλων αντιλαμβανόμενη την αλλαγή που ήδη συντελείται συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή μετάβαση των συνεργατών της, παρέχοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία και coaching. Με δεδομένο ότι οι τάσεις των καταναλωτών και η τεχνολογία διαμορφώνουν τη σύγχρονη κουλτούρα γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση ο επαγγελματίας ασφαλιστής, που θα παραμείνει στην αγορά και θα μεγεθύνει το χαρτοφυλάκιο του θα είναι αυτός που θα περιορίσει το διεκπεραιωτικό χαρακτήρα της εργασίας του και θα αξιοποιήσει τα σύγχρονα μέσα μηχανογράφησης και την τεχνολογία.

Όπως εξηγεί η κα. Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας "στην Απόλλων αλλάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο του συνεργάτη. Ο επαγγελματίας της αγοράς μας, πλέον, εκ των πραγμάτων πρέπει να αυτοματοποιήσει τις εργασίες του, να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα, να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο πελατολόγιό του, να κάνει cross & up selling και να εξειδικευτεί. Τον βοηθάμε να εξέλθει από αυτό που ονομάζουμε “comfort zone”, να γίνει εξωστρεφής, να θέσει το στρατηγικό του πλάνο και να το υλοποιήσει. Το μοντέλο του ασφαλιστή όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα δεν είναι πλέον βιώσιμο για αυτό και στην Απόλλων θεωρούμε την αλλαγή αυτή επιτακτική και παρέχουμε στους συνεργάτες μας τα μέσα που χρειάζονται".

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Είναι τρελό - μέχρι να το καταφέρεις

H είδηση της βράβευσης του Γιάννη Αντετοκούμπο ως του "πιο πολύτιμου παίκτη του ΝΒΑ" (ΝΒΑ MVP) έχει πλημμυρίσει από το...

Close