Skip to content

Ασπίς Πρόνοια: Εξαιρετικά επιτυχημένη η τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Ζημιωθέντων

Σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη με εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τα φλέγοντα ζητήματα των εκκρεμών υποθέσεων του Ομίλου Ασπίς που κατέρρευσε πριν 11 χρόνια.

Η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, η σύσταση του οποίου ήταν αποτέλεσμα επίπονων και αδιάκοπων προσπαθειών του Συλλόγου, θα δώσει πλέον ελπίδα για αποζημίωση των ασφαλισμένων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ήδη στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι θα λάβουν την πρώτη δόση από τα οφειλόμενα κεφάλαια. Η δράση του Συλλόγου θα συνεχιστεί στο πεδίο του ξεκαθαρίσματος των εκκρεμοτήτων που κωλυσιεργούν την πώληση των ακινήτων του Ομίλου, έτσι ώστε να επιμεριστεί το κέρδος από αυτές στους ασφαλισμένους, καθώς και στην τελική οριοθέτηση του χρονοδιαγράμματος των επόμενων πληρωμών του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, κάτι όμως που συναρτάται από την εξέλιξη των δικαστικών διεκδικήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου συνέστησε σε όσους δεν έχουν κάνει ενέργειες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να κάνουν εκπρόθεσμη ανακοπή με τελευταία ημερομηνία αιτήσεων για τα μέλη του Συλλόγου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκ μέρους όλων των ζημιωθέντων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν από την θέση τους για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής και ιδιαίτερα τον κο Γεώργιο Πάσχα Διευθυντή της Επιθεώρησης εποπτευόμενων εταιρειών στην ΤτΕ, τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Γεώργιο Ζαββό, όλους τους βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν την τροπολογία και όσους διαχρονικά έχουν εργαστεί και κοπιάσει για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Προσδοκούμε ότι στο άμεσο μέλλον με γνώμονα την άριστη συνεργασία που υπάρχει, θα δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις σε όλες τις εκκρεμότητες οι οποίες παραμένουν, έτσι ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κλείσει οριστικά αυτή η εκκρεμότητα που βασανίζει ήδη επί 11 ολόκληρα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *