Skip to content

Ασπίς Πρόνοια 13 χρόνια μετά…

Η 13η επέτειος από την ανάκληση της Ασπίς Πρόνοια, την μακρινή πλέον 21η Σεπτεμβρίου 2009 φαίνεται ότι δεν θα είναι τόσο …γρουσούζικη. Η απόφαση για την δεύτερη καταβολή από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (ΕΚΖ) είναι ειλημμένη και σύντομα θα ψηφιστεί ελπίζοντας να μην υπάρξουν παγίδες και παραθυράκια που θα καθυστερήσουν την διαδικασία καταβολής των ποσών στους δικαιούχους, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι πολύ αργή.

Ο αγώνας που δόθηκε για να φτάσουμε σε αυτήν την εξέλιξη ήταν πολύ δύσκολος γεμάτος απρόβλεπτα περιστατικά και τεράστιες καθυστερήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι περνώντας σε ένα από τα τελευταία στάδια της ιστορίας, αυτό των τελεσιδικήσεων των ανακοπών, θα δοθεί επιτέλους μια συνολική λύση στο πρόβλημα καταβάλλοντας εφάπαξ το υπόλοιπο των αποζημιώσεων στους δικαιούχους χωρίς δόσεις / καταβολές της πείνας που πιο πολύ αποτελούν μαρτύριο της σταγόνας παρά ανακούφιση των ζημιωθέντων.

Παρόλα αυτά θα ήταν μεγάλη αδικία να μην τιμήσουμε τα πρόσωπα που βοήθησαν έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα: 

  • Τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα
  • Τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνη Γεωργιάδη
  • Τον Διοικητή της ΤτΕ κύριο Γιάννη Στουρνάρα
  • Τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ κύριο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου
  • Τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της ΤτΕ κύριο Γεώργιο Πάσχα
  • Την Διευθύντρια της Δ/νσης εποπτείας Ασφ/κών εταιρειών κυρία Ιωάννα Σεληνιωτάκη
  • Τον πρόεδρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής κύριο Θεόδωρο Κοντοβαζαινίτη

Ευχαριστούμε όλους και όλες θερμά καθώς και όσους επίσης βοήθησαν από τις πίσω γραμμές του αγώνα για την επιτυχή κατάληξή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τους έχουμε συμπαραστάτες και στην τελική ευθεία που απομένει, έτσι ώστε η επόμενη επέτειος να είναι πανηγυρική και να σημάνει την λήξη αυτής της περιπέτειας που χωρίς λόγο υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
Ο Πρόεδρος  Νίκος Κεχαγιάογλου                            

Ο Γενικός Γραμματέας  Κωνσταντίνος Βαλαβάνης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *