Skip to content

Ασφάλεια ζωής: ένα διαφορετικό δώρο για τα Χριστούγεννα

Δύο παραδοσιακά πολύ δύσκολες ασφαλιστικές ανάγκες αλλά πολύ σημαντικό να λυθούν στη ζωή των ανθρώπων, είναι ο κίνδυνος της απώλειας ζωής και της μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Είναι δύο κίνδυνοι που για οποιοδήποτε γονιό θα έχουν εάν συμβούν, πολύ σκληρές και δύσκολες επιπτώσεις στην οικογένειά του.

Αλλά και η κάλυψη της ανικανότητας για κάποιον ελεύθερο επαγγελματία απο μόνη της, μπορεί να είναι σωτήρια σε μια δύσκολη περίπτωση.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η δυσκολία για την πώληση ξεκινά πρώτα από τον προβληματισμό του Διαμεσολαβητή για το πώς θ’ αναφερθεί σε  δύο δύσκολες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου.

Και από την άλλη, από τη μεριά του καταναλωτή, συνδυαστικά με την αίσθηση της πιθανότητας που έχει αλλά και με την προδιάθεση ότι ίσως είναι κάτι ακριβό για να το προσεγγίσει.

Αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το ξεπεράσουμε, σήμερα δε που η ασφαλιστική βιομηχανία έχει δημιουργήσει κάποιες λύσεις ιδιαίτερα οικονομικές και ευέλικτες για να πατήσουν στη συγκεκριμένη ανάγκη.

Συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει προιόν κάλυψης της απώλειας της ζωής που ξεκινά με πολύ χαμηλό ασφάλιστρο, το οποιο αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση. Χαμηλότερο απ’ ότι αν ο πελάτης αγόραζε ένα προϊόν κάλυψης της απώλειας της ζωής του, σταθερού ασφαλίστρου.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν στην αγορά προγράμματα ΜΟΑ στα οποία η τιμολόγηση ετησίως στηρίζεται στην ηλικία και άρα συνδυαστικά και με τα δύο προϊόντα για νέους επαγγελματίες, το κόστος είναι ιδιαίτερα οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη απο υψηλά κεφάλαια μιας και τα χρόνια που έχουν μπροστά τους και για τα οποία πρεπει να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι πολλά.

Η ευελιξία έγκειται, παράλληλα, στο ότι περνώντας τα χρόνια σε ένα τέτοιο συμβόλαιο και καθώς ανεβαίνει το ασφάλιστρο, εάν η κατάσταση της υγείας βαίνει καλώς θα μπορούν ενδεχομένως να μειώσουν τα ασφαλισμένα κεφάλαιά τους και να προσαρμοστούν στις ανάγκες που θα έχουν μετά απο μερικά χρόνια.

Η συγκεκριμένη παροχή σήμερα θα μπορούσε να είναι και επίκαιρη πλησιάζοντας τις γιορτές, δίνοντας ένα σημαντικό επικοινωνιακό όφελος στον Διαμεσολαβητή μιας και θα μπορούσε μιλώντας με τους πελάτες του να ξεκινήσει τη συζήτηση αναφέροντας ότι φέτος ο πελάτης, μπορεί να κάνει ένα δώρο στα παιδιά του διαφορετικό από αυτό που κάνει κάθε χρόνο,  γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσει εκείνη τη στιγμή να τους δείξει την αξία του, αλλά που ακόμα και αν δεν το χρειαστεί που είναι η ευχή όλων, όταν τα παιδιά του μεγαλώσουν, θα μπορούσε να τους περιγράψει τον τρόπο που σκέφτηκε για αυτά, δείχνοντας το συγκεκριμένο συμβόλαιο ως ένα μάθημα ουσιαστικής φροντίδας αλλά και πρόνοιας.

Το θάρρος του Διαμεσολαβητή να δείξει τη μεγάλη αξία της ασφάλισης συνδυαζόμενο με ευελιξία και σύγχρονα προϊόντα που κάποιες εταιρείες αναπτύσσουν απαντώντας στις ανάγκες του σήμερα, μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην ασφαλιστική πώληση και να διαμορφώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή που σήμερα βλέπει το 2017 με δυσκολία.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να περιγράψουμε στον πελάτη τις τραγικές πια προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού για συντάξεις αναπηρίας ή χειρίας οι οποίες με το ζόρι θα μπορούν να φτάνουν το ύψος των 340 ευρώ μηνιαίως.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *