Skip to content

Ασφάλιση Εγγυήσεων για το έργο του αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου

Οι εγγυητικές επιστολές έχουν ιδιαίτερη αξία για την ευελιξία των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας μεγάλα πλεονεκτήματα – μάλιστα, σε μια περίοδο μειωμένης ρευστότητας. Ο νόμος 4541/2018 (ΦΕΚ 31/5/2018) με τροποποίηση του νόμου 4412/2016, ήρε την αποκλειστικότητα των τραπεζών για έκδοση εγγυητικών επιστολών και έδωσε αυτή τη δυνατότητα και σε ασφαλιστικές εταιρείες, μέσω της παροχής Ασφάλισης Εγγυήσεων. Tα σχετικά προγράμματα εγγυώνται την εκπλήρωση μιάς ποικιλίας υποχρεώσεων που αφορούν από συμβάσεις κατασκευών ή υπηρεσιών μέχρι τις συνήθεις λειτουργίες εμπορικών επιχειρήσεων.

Πρόσφατα, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) προχώρησε σε έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 48 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου, μέσω του ασφαλιστικού προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων – «Surety Bonds» της INTERAMERICAN .

Η έκδοση της εν λόγω εγγυητικής επιστολής έλαβε χώρα μέσω του νέου εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων της εταιρείας για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνεργασία με την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers. Το κόστος κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην περιοχή του Καστελίου, που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», ανέρχεται στα 480 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΤΕΡΝΑ ΑE.

Το προϊόν «Surety Bonds» εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2017 από την INTERAMERICAN με τη συνεργασία της ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers και έχει δεχτεί αιτήματα για πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης. Πρόκειται για ένα προϊόν διεθνούς βεληνεκούς το οποίο μάλιστα, όπως παρατηρείται παγκοσμίως, διατηρεί σημαντικά μερίδια αγοράς και αφορά στην έκδοση εγγυητικών επιστολών αποκλειστικά από ασφαλιστικές εταιρείες με εγγυημένα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.

Το ασφαλιστικό προϊόν της ασφάλισης εγγυήσεων δείχνει έναν καινούριο δρόμο στις επιχειρήσεις που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Τρόπους, οι οποίοι πληρούν προϋποθέσεις ευελιξίας, ταχύτητας, φερεγγυότητας, ανταγωνιστικού κόστους και βασικά ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις Ασφάλισης Εγγυήσεων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *