Skip to content

ΑΧΑ Ελλάδος: Εισάγει την ασφάλιση του μέλλοντος

  • Για άλλη μια φορά (βλ. Πραγματογνωμοσύνη από απόσταση και Live αξιολόγηση από τους πελάτες) η ΑΧΑ Ελλάδος καινοτομεί εισάγοντας στη χώρα μας το… μέλλον στις ασφαλίσεις ζωής, δηλαδή την τηλεϊατρική
  • Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία του ετήσιου απολογισμού καθώς και τα νέα σχέδια της εταιρείας

Είναι γνωστό και έχει συζητηθεί ευρέως: η υπεργήρανση του πληθυσμού και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα νοσούν περισσότερο, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των αποζημιώσεων υγείας. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά τα μελλοντικά της κόστη είναι να επικεντρωθεί στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή να αποφύσει τις νοσηλείες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ρεπορτάζ: Χ. Μωρ.

Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα όλοι οι ασφαλισμένοι υγείας της ΑΧΑ Ελλάδος θα ενσωματωθούν στον προσωπικό τους γιατρό (My AXA Doctor) με τον οποίο θα μπορούν όποτε χρειαστεί να επικοινωνούν, τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσεων, για να λάβουν είτε μια πρώτη διάγνωση ή/και ερμηνεία των εξετάσεών τους. Ακόμη, η ΑΧΑ ανακοίνωσε έκπτωση 4% σε κάθε ετήσια ανανέωση ασφαλιστηρίου υγείας στους ασφαλισμένους που θα έχουν πραγματοποιήσει το ετήσιο check up τους (My AXA Check Up Discount).

Πρόκειται για δύο καινοτόμες κινήσεις που αντανακλούν το focus της εταιρείας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και αποτελούν μέρος της τρίτης γενιάς του προγράμματος Υγείας Mediσυν που είναι προ των πυλών.

Το Mediσυν 3 είναι εμπλουτισμένο με νέες επιλογές και νέες τιμές, κατόπιν έρευνας σε πελάτες και συνεργάτες και λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις τους.

Τα άνω ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου αποκλειστικού δικτύου. Δυνατό χειροκρότημα έλαβε η ανακοίνωση ότι όλοι οι υφιστάμενοι πελάτες κατά την ανανέωση των συμβολαίων τους θα μεταφέρονται αυτόματα στο νέο πρόγραμμα υγείας και ακόμη δυνατότερο, το ότι η αναμονή για κάλυψη συγγενών παθήσεων μειώθηκε στα δυο χρόνια!

Διαδικασίες express στα νοσοκομεία

Από εδώ και στο εξής η ειδοποίηση της εταιρείας για επικείμενη νοσηλεία μπορεί να γίνεται ακόμη και μόλις τρεις μέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία. Η βεβαίωση κάλυψης παρέχεται εντός 48ωρών από τη στιγμή που ο ασφαλισμένος θα προσκομίσει αίτηση αποζημίωσης και τη γνωμάτευση του γιατρού του. Η εταιρεία αποστέλλει τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS.

Το Mediσυν Care, ένα από τα καλύτερα εξωνοσοκομειακά της αγοράς, σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΧΑ, περιλαμβάνει πλέον επιπλέον παροχές, όπως εξυπηρέτηση μέσω τηλεφώνου, διασπορά δικτύου ιατρών σε όλη τη χώρα και διεύρυνση της γεωγραφικής τους κάλυψης.

Το 2018 το χαρτοφυλάκιο υγείας παρουσίασε ανάπτυξη 22% (7ετές υψηλό).

ΑΧΑ 2018

  • 160 εκατ. ευρώ κύκλος εργασιών (+4%)
  • 15 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη (+13%)
  • 164% περιθώριο φερεγγυότητας
  • 370 εκατ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση
  • δείκτης cross selling 1,37 (εταιρικό δίκτυο)
  • 527 χιλ. πελάτες
  • 47 νέοι συνεργάτες στο δίκτυο
  • 20 νέα προϊόντα και υπηρεσίες
  • 276 άτομα προσωπικό

Ζημιές: Εξ αποστάσεως πραγματογνωμοσύνη και στην κατοικία

Στόχος στην ΑΧΑ είναι σε περίπτωση ζημιάς ο ασφαλισμένος να μην χρειαστεί να ασχοληθεί καθόλου ο ίδιος για την επισκευή της. Είναι κάτι που υλοποιείται εδώ και ενάμιση χρόνο με εξαιρετική επιτυχία και κάτι που δεν έχει τολμήσει καμία άλλη εταιρεία, ή τουλάχιστον, δεν το έχει προχωρήσει όσο η συγκεκριμένη. Η εξ αποστάσεως πραγματογνωμοσύνη ξεκίνησε με το αυτοκίνητο και τώρα, από τον επόμενο μήνα επεκτείνεται και στην περιουσία. Για μια μικρή ζημιά στο σπίτι, με ειδική εφαρμογή και με πολύ τεχνολογία, η εταιρεία βλέπει από μακριά τι έχει συμβεί και αποζημιώνει εφόσον είναι εφικτό, ακόμη και εντός 24ώρου.

Χτίζω – Κερδίζω

Το σύστημα cross selling Χτίζω – Κερδίζω που εφαρμόζεται στους κλάδους υγείας, αυτοκινήτου και κατοικίας ενισχύει τη φήμη της εταιρείας και τη σχέση της με τον πελάτη, καθώς του προσφέρει έκπτωση 7,5% στα ασφάλιστρα κατοικίας και αυτοκινήτου και έκπτωση 6% στα ασφάλιστρα Υγείας όταν έχει όλα αυτά τα προϊόντα ασφαλισμένα στην AXA.

My AXA Platform

Στο Συνέδριο ανακοινώθηκε η νέα online πλατφόρμα, διαθέσιμη για κινητά και υπολογιστές, στην οποία ο πελάτης μπορεί να βλέπει τα συμβόλαιά του, τα προϊόντα του, ακόμη και την πορεία εξέλιξης της ζημιάς του, γενικότερα να παρακολουθεί όλη του τη σχέση με την εταιρεία αυτόνομα, απελευθερώνοντας πόρους σε συνεργάτες και διοίκηση.

Open Space offices και στα υποκαταστήματα

Πρόσφατα, η AXA προχώρησε σε ολική ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων της στη Μιχαλακοπούλου (διαβάστε: Σε στυλ Apple και Google τα νέα γραφεία της ΑΧΑ Ασφαλιστική) και τώρα προχωρά στην ανακαίνιση των υποκαταστημάτων, αρχής γενομένης από το ιστορικότερο γραφείο της στην οδό Πανόρμου. Η συνταγή είναι ίδια με αυτή των κεντρικών: μοντέρνα, φωτεινά, open space γραφεία, με όλη την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη και υποδομή.

Επένδυση στην Εκπαίδευση

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η στελέχωση του αποκλειστικού δικτύου, το οποίο φέρνει περί το 21% της συνολικής παραγωγής. Το 2018 έφερε 10% αύξηση εισπραγμένων κατοικίας και αυτοκινήτου και υψηλό δείκτη cross selling 1,37. Το δίκτυο αυξήθηκε κατά 20% με 47 νέους συνεργάτες. Προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος στην αγορά η ΑΧΑ προσφέρει εξάμηνη χρηματοδότηση μέχρι οι υποψήφιοι διαμεσολαβητές να περάσουν από εξετάσεις και να λάβουν άδεια εργασίας, ενέργεια που αποδίδει καρπούς για την εταιρεία. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τους ήδη επαγγελματίες που εισέρχονται στο δίκτυο – σε αυτούς παρέχεται χρηματοδότηση για 24 μήνες και καμία υποχρέωση αν εγκαταλείψουν τους πρώτους 24 μήνες. Από φέτος διατίθενται 50 νέες εκπαιδευτικές ενότητες για το 100% του αποκλειστικού δικτύου – το 1/3 εξ αυτών παραδίδεται σε ψηφιακή μορφή και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

BCA College

Μάνατζερ και Διαμεσολαβητές λαμβάνουν πιστοποίηση από το BCA College, ο πρώτος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός ανώτατης εκπαίδευσης με 40 χρόνια παρουσία στην Ελλάδα και ειδίκευση στο bussiness, στη ναυτιλία και τον τουρισμό. 20% έκπτωση προσέφερε επιτόπου ο Γενικός Διευθυντής Μάκης Φωκάς στις οικογένειες των Συνεργατών που θα επιθυμήσουν να φοιτήσουν.

Know you can

Ο κλαδικός τύπος έχει το προνόμιο να παρίσταται σε διάφορες εκδηλώσεις της ασφαλιστικής. Ειδικά στα συνέδρια είναι σύνηθες να προσκαλείται και ένας motivational speaker εκτός αγοράς, ένας δηλαδή ομιλητής που μπορεί να εμπνεύσει τους συνεργάτες είτε με τα προσωπικά του επιτεύγματα είτε με τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Το φετινό συνέδριο της ΑΧΑ, είχε όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις ομιλητές εκτός αγοράς, οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει ποτέ πριν σε ασφαλιστικό συνέδριο (η αγορά για κάποιο λόγο ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα) και οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, γοήτευσαν το κοινό με τις παρουσιάσεις τους.

Έτσι λοιπόν το δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, μετά τις business, τα αποτελέσματα, τους στόχους, τα νούμερα και τα προγράμματα, ήταν κατά βάση αφιερωμένο… στο πνεύμα. Στη δύναμη της ψυχής και τους εσωτερικούς μηχανισμούς που χρειάζεται να μπαίνουν σε λειτουργία προκειμένου να μπορέσει ο καθένας από μας να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά.

Την πορεία τους προς την επιτυχία μοιράστηκαν μαζί μας τρεις περιζήτητοι ομιλητές, η Νάνσυ Μαλλέρου, από τους ανθρώπους που έφεραν το πολυσυζητημένο life coaching στη χώρα, σήμερα αποκαλούμενη ως «γκουρού της ευτυχίας» από τα ΜΜΕ, ο Τόλης Αϊβαλής, επίσης πρωτοπόρος στην Ελλάδα ως προς το digital & social media marketing, καθώς και η απίθανη αυτή Ελληνίδα, η νεαρή ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.

Από αριστερά προς δεξιά: Η κα. Ελένη Αντωνιάδου, ο κ. Τόλης Αϊβαλής και η κα. Νάνσυ Μαλλέρου

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ομάδα Επικοινωνίας της ΑΧΑ που κατάφερε να ανεβάσει στο βήμα του Συνεδρίου τρία τόσο ιδιαίτερα και σίγουρα πολυάσχολα και περιζήτητα άτομα – η κυρία Αντωνιάδου ήρθε στην Αθήνα από τη Σιγκαπούρη και μόνο αφού επιστράτευσε συναδέλφους να αναλάβουν για λίγο τη θέση της στο εργαστήριο της NASA. Το πρόγραμμα της Ν. Μαλλέρου είναι σίγουρα εντατικό (ασχολείται με την πολιτική, αρθρογραφεί και εμφανίζεται στην τηλεόραση, πέρα από το business as usual της εταιρείας της). Ο δε κ. Τόλης Αϊβαλής, μέχρι να μετακομίσει στην Καλιφόρνια που είναι το όνειρό του, πηγαινοέρχεται από Ελλάδα σε Αμερική, δημιουργώντας start up…

Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των ομιλητών ωστόσο, δεν είναι αυτό που έχει σημασία – τα επιτεύγματα είναι προσωπικά και για τον καθένα από μας έχουν την δική τους αξία. Σημαντικό ήταν αυτό για το οποίο μας μίλησαν, δηλαδή το ταξίδι προς αυτά, που φυσικά, ήταν και παραμένει γεμάτο σκαμπανεβάσματα, αποτυχίες και απογοητεύσεις. Κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν το έβαλαν ποτέ κάτω, ενώ είχαν να παλέψουν με την ανέχεια, τη μοίρα, την υγεία τους, τον ανταγωνισμό, ακόμη και την κακεντρέχεια, την προκατάληψη και την αδικία. Αυτό που τελικά βγήκε ως συμπέρασμα, ήταν ότι όλοι, μέσα τους, παρά τα εμπόδια που είναι τελικά δεδομένα, ήξεραν ότι μπορούσαν. Το «να ξέρεις ότι μπορείς», ήταν και το μότο του φετινού Συνεδρίου, το μήνυμα που ήθελε να στείλει η ΑΧΑ σε αυτούς που την εμπιστεύονται και επέλεξε να το κάνει δια στόματος των τριών: οι συνθήκες μπορεί ποτέ να μην είναι ευνοϊκές, τα πράγματα να μην είναι πότε όπως πρέπει, όμως αρκεί οι ίδιοι να ξέρουν ότι μπορούν – και ότι η εταιρεία θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να σταθεί στο πλευρό τους.

Μάθετε περισσότερα για τη Νάνσυ Μαλλέρου κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.

Ο Τόλης Αϊβαλής, σύμβουλος στρατηγικής και εκπαιδευτής στελεχών. Πίσω από τους τίτλους κρύβεται μια μακρόχρονη πορεία, με πολλά άλματα, εκκινήσεις, επανεκκινήσεις και πειραματισμούς. Οι σύνεδροι της ΑΧΑ παίνευσαν τον απλό και κατανοητό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε ένα θέμα που πολλοί έχουν αγγίξει, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να περάσουν στο ασφαλιστικό κοινό: την ουσία και την αξία του ψηφιακού μάρκετινγκ και του μάρκετινγκ στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και πόσο εύκολα και απλά μπορεί να στηρίξει τον κάθε ένα διαμεσολαβητή στην εξεύρεση, την διατηρησιμότητα, και το cross selling. Μάθετε περισσότερα για τον Τ. Αϊβαλή εδώ.

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι ερευνήτρια της Αναγεννητικής Ιατρικής, της Βιολογίας των Τεχνητών Οργάνων και της Διαστημικής Ιατρικής. Επίκεντρο της έρευνάς της είναι η ανάπτυξη τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα, ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος από τις μεταμοσχεύσεις. H πανέμορφη, γοητευτική και σεμνότατη Ελένη, είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Υγείας στις Βρυξέλλες καθώς και ακτιβίστρια ενάντια στο λαθρεμπόριο οργάνων. Ταξιδεύει εθελοντικά σε περιοχές της Λατινικής Αμερικής για να βοηθήσει στην αποκατάσταση θυμάτων και είναι συνιδρυτής της ΜΚΟ «Μεταμοσχεύσεις Χωρίς Δότες», που εργάζεται για να μεταφερθούν οι τεχνολογίες τεχνητών μεταμοσχεύσεων από τα εργαστήρια στις κλινικές. Για το διδακτορικό της, εργάστηκε στο Εργαστήριο Εξερεύνησης του Άρη και στην Μονάδα Εκπαίδευσης Αστροναυτών της NASA. Η πανέμορφη και σεμνότατη Ελένη, είναι μόλις 31 ετών. Διαβάστε περισσότερα για την Ελένη Αντωνιάδου εδώ.

Η πολύωρη συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκλεκτό μπουφέ και ζωντανή μουσική από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα της σόουλ, Ίντρα Κέιν. Εδώ αναμνηστικό στιγμιότυπο στελεχών της ΑΧΑ και των ομιλητών που παρέμειναν μέχρι το τέλος της βραδιάς, συνομίλησαν, απάντησαν σε ερωτήσεις και φωτογραφήθηκαν με τους συνεργάτες.

Στιγμιότυπο από το κλείσιμο του Συνεδρίου:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *