Skip to content

Αύξηση εσόδων και νέα καινοτόμα προγράμματα για την Interlife

Με άνοδο Εσόδων, και δημιουργία νέων, καινοτόμων Ασφαλιστικών Προγραμμάτων έκλεισε τη Χρήση του 2018 η INTERLIFE ΑΑΕΓΑ, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τους στόχους που είχε θέσει για αύξηση Οικονομικών μεγεθών, Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού, διατήρηση του υψηλού Δείκτη Φερεγγυότητας, ανανέωση της εμπιστοσύνης των Συνεργατών/Διαμεσολαβητών και επένδυση στο κοινωνικό πρόσωπο της Εταιρίας.

Πιο αναλυτικά:

Η Χρήση της περασμένης χρονιάς έκλεισε για την Εταιρία με αυξημένα Έσοδα Ασφαλιστικών Εργασιών. Τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα αυξήθηκαν το 2018 κατά 10,02% (60,85 εκατ. € έναντι  55,31 εκατ. €) και τα εγγεγραμμένα κατά 6,82% (63,06 εκατ. € έναντι 59,04 εκατ. €), ενώ ο στόλος των Ασφαλισμένων Οχημάτων αυξήθηκε κατά  1,07% έναντι της προηγούμενης χρονιάς (333.421 στις 31/12/2018). Επιπλέον, το 2018 αναμένεται να κλείσει με υψηλά λειτουργικά Κέρδη, παρά την πολύ δύσκολη χρονιά για τις αποδόσεις των επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεπής στην αναπτυξιακή της πορεία, η INTERLIFE αύξησε τις Επενδύσεις της κατά 2,7% σε σχέση με το 2017, με το συνολικό Χαρτοφυλάκιο Επενδύσεων και Διαθεσίμων να ανέρχεται στα 178,8 εκατ. € έναντι 174,08 εκατ. €.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα Αποθέματα κατά 3,76% (108,6 εκατ. € έναντι 104,66 εκατ. € το 2017) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,65. Τέλος, με βάση το νέο εποπτικό πλαίσιο Solvency II, ο Δείκτης Ελαχίστου (αναγκαίου) Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (MCR) της Εταιρίας αναμένεται να ξεπεράσει το 570%, ενώ ο ιδιαίτερα σημαντικός Δείκτης Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (SCR) αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο 170%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους στόχους που είχε βάλει η Εταιρία για το 2018.

Με εξαιρετικά ικανοποιητικές αποδόσεις κινείται και το Αμοιβαίο Κεφάλαιο INTERLIFE ΜΙΚΤΟ, με τη σωρευτική του απόδοση για την περίοδο 31/12/2015 – 31/12/2018 (τριετία) να ανέρχεται στο 28,19%. Το ΑΚ της INTERLIFE διαχειρίζεται από το 2009 η ALPHA TRUST.

Σε ό,τι αφορά την Παραγωγή νέων Προϊόντων το “LIFE Care”, το “BONUS x5” και το ανανεωμένο “Υγεία MAXIMUM” είναι τα τρία νέα Προγράμματα Υγείας που σχεδίασε το 2018 η INTERLIFE Ασφαλιστική, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση για Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας των πολιτών. Επιπλέον, πρόσφατα δημιούργησε το Υγεία OPTIMUM, ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Υγείας, με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιζομένων για αναβαθμισμένες και ουσιαστικές παροχές.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η INTERLIFE συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς», στο πλαίσιο του οποίου στηρίζει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την «ΕΛΕΠΑΑΠ», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και ΠαιδιούΚΜΟΠ (για το πρόγραμμα «Live Without Bullying»), τους Γιατρούς του Κόσμου, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αθλητικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ για άλλη μια χρονιά προχώρησε στην παροχή 6 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.

(Κεντρική Φωτό: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστική, κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *