Αύξηση παραγωγής - μείωση κερδών για την Generali Hellas

20 Απριλίου 2021

Αύξηση 8% της παραγωγής στα 235,2 εκατ. ευρώ και κέρδη (μ.φ) 5,6 εκατ. ευρώ

Υποχώρηση κερδοφορίας (μετά από φόρους) στα 5,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε Generali Hellas το 2020 έναντι κερδών ύψους 7,8 εκατ. ευρώ το 2019. Η υποχώρηση της κερδοφορίας είναι της τάξης του 28% και πραγματοποιήθηκε σε μια χρονιά που η εταιρεία παρουσίασε αύξηση παραγωγής 8% μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της αγοράς και διαμορφώθηκε στα 235,3 εκατ. ευρώ. Η  καθαρή αξία νέας παραγωγής ήταν 3,6 εκατ. ευρώ αυξημένη 9,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ένας παράγοντας που επηρέασε την κερδοφορία της Generali Hellas ήταν οι αυξημένες ζημιές από φυσικές καταστροφές οι οποίες ανέβασαν και τον συνολικό δείκτη ζημιών κατά 3,8% (Net Combined Ratio) στο 89,3%.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13,7% στα 107 εκατ. ευρώ και ο δείκτης φερεγγυότητας SCR διαμορφώθηκε σε 150% με τη χρήση προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου. Ο δείκτης φερεγγυότητας MCR διαμορφώθηκε σε 355,2%.

Η σύνθεση χαρτοφυλακίου της εταιρείας ήταν κατά 49% σε Γενικές Ασφαλίσεις και 51% σε Ασφαλίσεις Ζωής. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων σημείωσαν μικρή αύξηση 1,7% σε σχέση με το 2019 φθάνοντας στα 115,9 εκατ. ευρώ. Στις ασφαλίσεις ζωής, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 119,3 εκατ. ευρώ το 2020, αυξημένα κατά 14,9%.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Αύξηση παραγωγής - μείωση κερδών για την Generali Hellas

  1. Ο/Η Ζιου ζιτσου λέει:

    Τελικά αποδεικνύεται ότι η παραγωγή δεν λέει τίποτα όταν ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ είναι άδειος
    Μήπως κάτι δεν πάει καλά;
    Ας το εξετάσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Κορονοϊός και ταξίδι, τι (δεν) καλύπτει η ασφαλιστική

Ερωτήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους με την επικείμενη έλευση της τουριστικής περιόδου έθεσε το underwriter.gr στη Γενική Διευθύντρια της Ένωσης...

Close