Skip to content

Βρετανία: Ενθαρρύνεται η ασφάλιση εταιρειών έναντι τρομοκρατικών γεγονότων – Μεγάλη μείωση στα ασφάλιστρα

Τη σημαντικότερη μείωση τιμών αντασφάλισης τα τελευταία 20 χρόνια ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία αντασφάλισης τρομοκρατίας στη Βρετανία, Pool Re. 

του Χρήστου Γαβαλά

Η μείωση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2022, θα ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφική θέση.

Η Pool Re είναι εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου συγκεκριμένα για την ασφάλιση του κινδύνου τρομοκρατίας στη Μεγάλη Βρετανία και λειτουργεί ως κυβερνητικός φορέας.

Στόχος της είναι να επιτρέψει στην ασφαλιστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλαμβάνει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας για εμπορικά ακίνητα με τιμές ασφαλίστρων που να αντανακλούν τον κίνδυνο αυτόν.

Συνολικά, η τιμολόγηση των αντασφαλίσεων θα μειωθεί κατά περίπου 20% εκτός της Ζώνης Α (κεντρικό Λονδίνο) και θα μπορούσε να μειωθεί κατά περισσότερο από 30% σε πολλές μη αστικές περιοχές. 

Αυτές οι μειώσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν ανάλογη μείωση στις τιμές ασφάλισης, αν και οι ασφαλιστικές εταιρείες που είναι μέλη της Pool Re θα διατηρήσουν την αρμοδιότητά τους να καθορίζουν τις τιμές για τους ασφαλισμένους τους.

Η Pool Re ανέφερε ότι οι μειώσεις στις τιμές έγιναν εφικτές χάρη σε μια σημαντική επένδυση στην δυνατότητα μοντελοποίησης, η οποία θα συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται κατανοητός ο κίνδυνος.

Παράλληλα με τη βελτιωμένη του ικανότητα μοντελοποίησης, το VSAT (Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης Aνθεκτικότητας) της Pool Re έχει επανασχεδιαστεί για να βελτιώσει την πλοήγηση και την εμπειρία του χρήστη. 

Πρακτικά, οι αντισυμβαλλόμενοι που πληρούν τα πρότυπα αναφοράς και έχουν ασφαλιζόμενα ποσά χαρτοφυλακίου άνω των 50 εκατομμυρίων λιρών μπορούν να ενεργοποιήσουν μια αυξημένη έκπτωση της τάξης του 10%. 

Οι εκπτώσεις για διαφορετικούς τύπους αυτασφάλισης, είτε με όριο ζημιών είτε εκπίπτουσες, έχουν επίσης βελτιωθεί.

«Αυτή η συμφωνία για μείωση των ασφαλίστρων ήταν μια από τις ξεχωριστές επιτυχίες της πρόσφατης αξιολόγησης της Pool Re από κυβερνητικής πλευράς. Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές ασφάλισης για τους ασφαλισμένους, κάτι που με τη σειρά του θα ενθαρρύνει περισσότερες επιχειρήσεις να αποφασίσουν να αγοράσουν ασφάλιση έναντι της τρομοκρατίας», σχολίασε ο Τομ Κλεμέντι, Διευθύνων Σύμβουλος της Pool Re.

Η απεριόριστη εγγύηση που δίνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει στην Pool Re να παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη για την τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η σημαντική μείωση της τιμής θα βοηθήσει στην παροχή αυξημένης ανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε περίπτωση τρομοκρατικού γεγονότος», πρόσθεσε ο Κλεμέντι.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *