Γεγονός η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

26 Μαρτίου 2021

Υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners Fund  με το ολικό τίμημα για την συναλλλαγή να αντιστοιχεί σε €505 εκατ. για το 100% της εταιρείας. Η συναλλαγή περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων ενώ €120 εκατ., εκ του συνολικού τιμήματος  συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων τραπεζοασφαλιστικών πωλήσεων, με ορίζοντα το 2026. 

Το private equity group CVC Capital, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 109 δισ. δολ. ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τη μονάδα της Εθνικής και υπέβαλε δεσμευτική προσφορά πριν από ένα χρόνο περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι η αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας ήταν μέρος σχεδίου αναδιάρθρωσης  για την πώληση δραστηριοτήτων εκτός των βασικών της λειτουργιών.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται σε 5-6 μήνες και υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και Αρχών Ανταγωνισμού καθώς και στην έγκριση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΤΕ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

4 απαντήσεις στο Γεγονός η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  1. Ο/Η Σαραντίδου Αναστασία λέει:

    Είναι ντροπή όταν μόνον το »σήμα »της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κοστίζει εκατομμύρια, όταν τα καθαρά κέρδη της ήταν 80 εκατ. ευρώ να πωλούνται τα περιουσιακά της στοιχεία, ο τζίρος και η φήμη της σ΄αυτή την εξευτελιστική τιμή. Επί πλέον δεν θα μείνει τίποτε ελληνικό παρά μόνον η σημαία; Mόνο η Ακρόπολη θα μείνει;

  2. Ο/Η Ένας απογοητευμένος ρομαντικός ασφαλιστικός πράκτορας λέει:

    Επιτέλους έφυγε αυτό το καρκίνωμα για το οποίο ίσχυαν άλλοι νομοί και κανόνες και άλλοι για την υπόλοιπη ασφαλιστική αγορά. Αυτό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί χρόνια πριν όπως έγινε και με την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Επιτέλους εξυγίανση και όχι ξεπούλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Και αν έμπλεξες σε ατύχημα μαζί τους κάνε το σταυρό σου. Καλύτερα να εμπλέκει με ΕΠΥ. Ευτυχώς έφυγε και αυτό το κομμάτι του δημοσίου που διαμόρφωνε golden boys και συνδικαλιστές. Όλοι τους χρυσοπληρωμένοι και βολεμένοι με εθελουσία αποχώρηση τουλάχιστον οι περισσότεροι. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους πελάτες και τους συνεργάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Καμπάνια στο Linkedin από την Euler Hermes

Καμπάνια στο LinkedIn τρέχει αυτό το διάστημα η Euler Hermes με αντικείμενο την ασφάλιση πιστώσεων. Το διαφημιστικό μήνυμα αναφέρει: "Εγώ επιλέγω...

Close