«Γκολ στη Φτώχεια» από τη «σχεδία» και την INTERAMERICAN

12 Οκτωβρίου 2021

Η ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων κατάφερε φέτος να ταξιδέψει για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Κοινωνικού Ποδοσφαίρου, στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, με τη χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN για την ασφαλιστική κάλυψη, όπως συμβαίνει από το 2007.

Με αυτή την αφορμή, σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται δήλωση του Χρήστου Αλεφάντη, επικεφαλής αυτής της κοινωνικής πρωτοβουλίας από το ξεκίνημά της: «Η ομάδα αστέγων, όπως και όλα τα προγράμματα του περιοδικού δρόμου "σχεδία", αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ευκαιρίες σε συνανθρώπους μας που δεν τις έχουν. Στην προκειμένη περίπτωση, την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι, να βρεθούν, να ξανασυνδεθούν μέσα από μια πάσα, ένα σουτ, ένα γκολ. Το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά αυτή η υπέροχη παρέα ανθρώπων -αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 18 ως 60 χρόνων- που βιώνει, στον τόπο της, την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πέρα από ποδοσφαιρικές διακρίσεις απέσπασε και πάλι το βραβείο για το «ευ αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award) στο φετινό τουρνουά, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, νίκη αξιοπρέπειας και ήθους. Γι' αυτή τη νίκη, στη "σχεδία" είμαστε υπερήφανοι για το ό,τι επιτυγχάνεται εδώ και 15 χρόνια σχεδόν, με το project "Γκολ στη Φτώχεια" το περιοδικού δρόμου. Και βέβαια, ευγνωμονούμε την INTERAMERICAN που είναι σταθερά στο πλευρό μας, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, από το πρώτο κιόλας σουτ».

Τέλος, όπως είχε σημειώσει η Ρέιτσελ Μέι, υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, «η ελληνική ομάδα ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, που περνάει στις υπόλοιπες ομάδες, στο προσωπικό, στους θεατές. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πάρει τόσες φορές το βραβείο Fair Play».

«Μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων έμαθα να συνεργάζομαι, να ακούω τη γνώμη του άλλου, να αποδέχομαι τα λάθη του άλλου. Είχα μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου και η ομάδα με εξέλιξε ως άνθρωπο», είχε πει παλαιότερα η Έλενα, που έμαθε  για την ομάδα σε μια ενημέρωση στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονικέων και εντάχθηκε αμέσως σε αυτή.

(Στην κεντρική φωτογραφία τα μέλη των δύο ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων αστέγων, που συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά.)

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ασφαλιστικός Γονέας – Ρεκόρ επιστροφής ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος στο 9μηνο του 2021

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε το 9μηνο του 2021 τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας, με περισσότερα από € 940.000. Το...

Close