Skip to content

Γ. Καντώρος: Η λειτουργία σε περιβάλλον αυξημένου κόστους είναι η νέα πρόκληση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος μίλησε στη βραδιά βραβεύσεων της εταιρείας χτες το βράδυ στο Golf Club of Athens στη Γλυφάδα.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μωράκη

Το κωμικό ντουέτο «Εκείνος κι Εκείνος», Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου πλαισίωσαν τη βραδιά βραβεύσεων της Interamerican

Δροσερή και έναστρη ήταν η χτεσινή βραδιά στο Golf Prive της Γλυφάδας όπου και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της Interamerican για το 2021. Το πρόγραμμα κύλησε σε χαλαρό και εύθυμο τόνο χάρη στο ταπεραμέντο των δύο παρουσιαστών, των κωμικών ηθοποιών Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπα, που πλαισίωσαν με σπαρταριστές ατάκες και κωμικά σκετσάκια όλη τη διαδικασία των βραβεύσεων.

Στη σύντομη παραίνεσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Καντώρος χαρακτήρισε ικανοποιητική σε κάθε επίπεδο τη χρονιά που πέρασε (παραγωγή, κερδοφορία) προειδοποίησε ωστόσο ότι η χώρα μεταβαίνει σε ένα περιβάλλον αυξημένου κόστους λόγω των διεθνών εξελίξεων και εκεί θα πρέπει με πολύ προσοχή να γίνει η επιλογή ποια από τα νέα κόστη θα παραμείνουν στην εταιρεία και ποια θα πρέπει να περάσουν στους πελάτες της.

Η ασφαλιστική αγορά λειτουργούσε ανέκαθεν με μονοψήφια περιθώρια κέρδους, είπε, τη στιγμή που σήμερα, το κόστος των ζημιών και στην υγεία και στις φυσικές καταστροφές “τρέχει” με διψήφιους ρυθμούς αύξησης. Όσο για την αγορά αυτοκινήτου, το μέσο ασφάλιστρο το 2010 ήταν 350 ευρώ και σήμερα έχει πέσει στα 160 έως 180 ευρώ, συρρικνώνοντας το τζίρο στο 1 δις ευρώ από 2 δις που ήταν κάποτε. Την ίδια στιγμή αυξάνονται και τα κόστη λειτουργίας της εταιρείας και φυσικά και τα κόστη της καθημερινής ζωής για όλα τα νοικοκυριά.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, συνέχισε, και αυτά αφορούν πρώτα απ’ όλα τη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα δεν είναι πια ο αδύναμος κρίκος, η οικονομία μας έχει γυρίσει σελίδα και είμαστε εξοπλισμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε την όποια ύφεση στο διεθνές περιβάλλον.

Απο την άλλη, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα έχει να διαχειριστεί το θέμα της διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης, μιλώντας φυσικά για τις φοροαπαλλαγές ασφαλίστρων υγείας, την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών αλλά και την ίδια φορολογική αντιμετώπιση ιδιωτικής και επαγγελματικής ασφάλισης (ΤΕΑ).

Κερδίσαμε οτι αυτά τα προβλήματα είναι πλέον στο τραπέζι και πρέπει να λυθούν τόνισε ο Γιάννης Καντώρος. Και παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τα πολύ μεγάλα σχήματα που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών, οι εταιρείες και οι άνθρωποι με όραμα, συνέπεια και πάθος θα είναι οι νικητές στο νέο τοπίο.

Τέσσερις προκλήσεις για το αύριο

Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing του ομίλου Interamerican, Τάσος Ηλιακόπουλος ανέλυσε 4 προκλήσεις που αντιμετωπίζει ειδικά το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Η πρώτη είναι φυσικά το Direct, το οποίο όμως στην ουσία, δεν ξεπερνά το 11% συμμετοχή στις πωλήσεις των γενικών ασφαλειών ενώ τα νούμερα παραγωγής του στον κλάδο ζωής είναι μονοψήφια. Οι κλάδοι που διείσδυσε “σοβαρά” είναι τα αυτοκίνητα και οι ταξιδιωτικές ασφαλίσεις. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι ενώ τώρα και η διαμεσολάβηση είναι στο Internet, χρησιμοποιεί το Direct, το Direct δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που προσφέρει η διαμεσολάβηση και είναι “καταδικασμένο” να περιοριστεί σε πολύ συγκεκριμένες αγορές.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Τάσος Ηλιακόπουλος, υπάρχουν νέες αγορές, που βρίσκονται “στα σπάργανα”, με μοναδικό φορέα ανάπτυξης τους διαμεσολαβητές. Όπως οι αγροτικές ασφαλίσεις, οι ασφαλίσεις πιστώσεων, η ασφάλιση εγγυήσεων. Αυτό τη στιγμή που ενώ το αυτοκίνητο μένει στάσιμο, οι κλάδοι ζωής και υγείας, όπως και το corporate, αναπτύσσονται ταχέως και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Τελικά η τεχνολογία περισσότερο βοήθησε τη διαμεσολάβηση, παρά το αντίθετο. Έδωσε τεράστια δύναμη προβολής στους συνεργάτες, τους ελευθέρωσε χέρια και χρόνο βελτιώνοντας ταυτόχρονα το service με την online επεξεργασία εγγράφων, κατήργησε τα γεωγραφικά όρια δραστηριότητάς τους. Η τεχνολογία δεν είναι εχθρός, είναι σύμμαχος. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η ανθρώπινη επαφή, συμβουλή και υποστήριξη, την ώρα που ο πελάτης καλείται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον του. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ποτέ, κατέληξε ο Διευθυντής Πωλήσεων.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους νικητές των Interamerican Sales Awards 2021

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του βραβείου “Αλέξανδρος Ταμπουράς” που φέτος δόθηκε στον πολυετή, κορυφαίο εκ των κορυφαίων και αγαπητό απο όλους συνεργάτη της εταιρείας, Λουκά Τουρνατζή.

Η Interamerican όμως θυμήθηκε και τον ιδρυτή της Δημήτρη Κοντομηνά, που έφυγε φέτος από τη ζωή, με ένα συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στο πρόσωπό του αλλά και εγκαινιάζοντας ένα νέο θεσμό, το “βραβείο Δημήτρης Κοντομηνάς” που θα απονέμεται κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής σε ένα συνεργάτη που θα ξεχωρίζει με την προσφορά του στο τομέα της παραγωγής.

1 Comment

  1. Avatar

    Τι μπορει να πει καποιος απο μας που ζησαμε τις ωραιοτερες μερες τα καλυτερα χρονια με τον αειμνηστο Κοντομηνα….καθε μερα καθε μηνα καθε χρονο εκπληξεις σε ολους εμας που ειχε κοντα του ….
    Τον ευχαριστω μαζι με τον γιγαντα Θωμοπουλο για οτι εμαθα,για οτι απεκτησα και για οτι απολαυσα
    μεσα σε αυτη την οικογενεια….


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *