Skip to content

Γ. Καντώρος: Οι πολίτες πρέπει να μάθουν τα βασικά για την ασφάλιση

Στο 3ο συνέδριο για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μίλησε την Πέμπτη 18 Απριλίου ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος.

Ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε στην ανάγκη της γνώσης βασικών οικονομικών εννοιών από τους πολίτες, ενώ εστίασε την ομιλία του στην ανάγκη γνώσεων για τις ασφαλίσεις υγείας, τη στιγμή που όλοι ενδιαφέρονται για το πώς θα έχουν καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σε μία περίοδο που οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία μειώνονται δραματικά, έχουν αυξηθεί οι δαπάνες που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους (out of the pocket money), ενώ το ποσοστό δαπανών μέσω ιδιωτικής ασφάλισης ανεβαίνει, αλλά εντούτοις παραμένει χαμηλό σε σχέση με το σύνολο των δαπανών, επεσήμανε.

Η Interamerican στηρίζει έμπρακτα το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, που οργάνωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φίλιππας, με στόχο την υλοποίηση δράσεων για την κατανόηση των βασικών όρων της οικονομίας, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η Interamerican έχει βοηθήσει και στην έκδοση βιβλίου με βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις ειδικά για παιδιά.

Εκτός από τον κ. Καντώρο, ομιλητές ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι κ.κ. Ανδρέου Παναγιώτης (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κεφαλογιάννη Όλγα (Βουλευτής Α’ Αθηνών), Κουρμούσης Φώτης (Ειδικός Γραμματέας ΕΓΔΙΧ), Πάνος Γιώργος (Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Γλασκώβης), Τζώρα Βάσια (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά) και ο κ. Φίλιππας Νίκος (Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς  και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βασίλης Γκόβαρης (Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών της ΕΧΑΕ) και ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Άγγελος Κόττιος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *