Δημ. Μαζαράκης: "Για τους πολίτες δεν αποτελούμε από καρδιάς επιλογή"

13 Νοεμβρίου 2017

Με ιδαίτερα οξύ τρόπο σχολίασε τα ευρήματα της έρευνας γνώμης της MRB για την ιδιωτική ασφάλιση (βλέπε εδώ) ο Δημήτρης Μαζαράκης, την Ημέρα Εορτασμού της Ασφάλισης στο Ζάππειο:

«Με αιφνιδίασε η ένταση και η μαζικότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας. Οργή, θλίψη και κυρίως ντροπή είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών. Ντροπή για τη χώρα που δεν τους αφήνει να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, που δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες τους τα βασικά αγαθά. Η δυστυχία και η ανασφάλεια αποτελούν γνωρίσματα σε όλες τις έρευνες που διαβάζω το τελευταίο διάστημα. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες αντέχουν. Οι ελπίδες τους για κάτι καλύτερο επιστρέφουν σιγά – σιγά».

Όπως εκτιμά, οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν ξανά την αφθονία που υπήρξε προ κρίσης, όμως είναι έτοιμοι να ζήσουν με τα δεδομένα που έχουν σήμερα. Αποδέχονται πως δεν μπορούν να περιμένουν τα πάντα από το κράτος, αναζητώντας λύσεις και στον ιδιωτικό τομέα.

«Αυτοί που κάνουν πια λόγο για ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι πλέον λίγοι. Το 62% βλέπει θετικά τον κλάδο μας ως εναλλακτική ή συμπληρωματική λύση για την Υγεία και την Σύνταξη. Ταυτόχρονα η ιδιωτική ασφάλιση εμφανίζεται ως η τρίτη βασική προτεραιότητα, μετά την εκπαίδευση των παιδιών και τα βασικά αγαθά επιβίωσης, σε ένα πλαίσιο πιθανής βελτίωσης του εισοδήματος. Εντούτοις, αν και ο πολίτης καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του κρατικού συστήματος, διστάζει να κάνει το βήμα στην ιδιωτική ασφάλιση».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, παρόλο που η αγορά εμφανίζει αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα και ο κόσμος αναγνωρίζει ότι πρέπει να στραφεί στην ιδιωτική ασφάλιση, μόλις 1 στους 10 δηλώνει πως προτίθεται να προχωρήσει σε σύναψη συμβολαίου.

«Αυτό είναι ένα κόκκινο καμπανάκι, για όλους εμάς. Σηματοδοτεί πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με διαφορετική προσέγγιση. Είναι ξεκάθαρο ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες, όσο καινοτόμα και σύγχρονα κι αν είναι, δεν είναι αρκετά από μόνα τους» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι λύση, αλλά δεν αποτελεί από καρδιάς επιλογή. Μας χαρακτηρίζουν ως αναγκαίο κακό όπως έδειξε και η μελέτη. Δεν έχουμε άμεση ευθύνη, όμως εισπράττουμε κι εμείς την επιφυλακτικότητα και το συνολικό έλλειμα ευθύνης που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι θεσμικοί φορείς μέσα στην κρίση. Εισπράττουμε επίσης τα αρνητικά χαρακτηριστικά που προσέδωσαν στον κλάδο μας τα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν μας. Περιστατικά που αμαύρωσαν την εικόνα μας και έθεσαν σε αμφιβολία τις καλές πρακτικές των υπολοίπων μας».

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Δημ. Μαζαράκης: "Για τους πολίτες δεν αποτελούμε από καρδιάς επιλογή"

  1. Ο/Η Παυλίνα Βούλγαρη λέει:

    πολύ ρεαλιστική προσέγγιση! πρέπει όλοι να σκεφθούμε πάνω σ’ αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Χρυσό Βραβείο στην ΑΧΑ για την καλή σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων της!

Στις αρχές του 2017 δημιουργήθηκε η ομάδα « Well Being @ AXA ». Αποτελείται από ανθρώπους της ΑΧΑ, οι οποίοι προτείνουν και υλοποιούν...

Close