Διαγωνισμός Καινοτομίας από την Groupama και το Corallia

26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο 2ος διαγωνισμός HackInnow επιστρέφει το Δεκέμβριο Προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο

To HackInnow, o Insurtech διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας που διοργανώνουν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναζητώντας τις επόμενες τεχνολογικές τάσεις, λύσεις και προϊόντα που θα απογειώσουν τον Ασφαλιστικό κλάδο.

Οι διαγωνιζόμενοι, σε ομάδες των 2 έως 5 ατόμων, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό διήμερο, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας στην Αγία Παρασκευή.

Στο HackInnow μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 18 ετών και άνω, από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο χωρίς κανένα περιορισμό. Απευθύνεται σε φοιτητές, νέους επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας και marketing, επίδοξους επιχειρηματίες, αναλογιστές, σε λάτρεις των νέων τεχνολογιών και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στη θεματική κατηγορία που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων, να αναπτύξουν τη δική τους καινοτόμο ιδέα. Με στόχο την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που θα τεθούν, αλλά και τη δημιουργία ισχυρότερων ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκληθούν στο HackInnow WarmUp που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο α2-innohub.

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, όπου 16 ομάδες παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους, διεκδικώντας τα πολυπόθητα χρηματικά έπαθλα και τα προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης και υποστήριξης που πρόσφεραν οι διοργανωτές, το HackInnow ευελπιστεί, για ακόμα μια χρονιά, να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη πολλών νέων ιδεών που θα διαπρέψουν. Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη της Groupama Ασφαλιστικής, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Groupama με ιστορία άνω των 100 ετών και με σημαντική πορεία στην ελληνική αγορά, και του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, θεμέλιου λίθου του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα, από το 2005.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές online από το τέλος Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HackInnow, μείνετε συντονισμένοι στο www.hackInnow.gr.

Σχετικά με την Groupama Ασφαλιστική

Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €135.57 εκατ. το 2016, η εταιρία διακρίνεται για το κύρος και την αξιοπιστία της, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007 αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.groupama.gr/.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας: το α2-innohub στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.corallia.org.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Allianz Ελλάδος στηρίζει τους νέους ανθρώπους της ελληνικής γης μέσα από το πρόγραμμα «Thought for Food»

Η Allianz Ελλάδος συμμετέχει στο νέο θεματικό πρόγραμμα «Thought For Food» της πρωτοβουλίας «Giving For Greece» του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το...

Close