Skip to content

Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας: Εταιρική Υπευθυνότητα της NN Hellas για τους εφήβους

H NN Hellas, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που σχεδιάζει και υλοποιεί, στηρίζει τους εφήβους, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Ο «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» (Social Innovation Relay), που διοργανώνεται με την υποστήριξη της NN Hellas από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece τα τελευταία 2 χρόνια, ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα θέματα μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Αναλυτικότερα, ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας αποτελεί ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (15 -18 ετών), με στόχο να αυξήσει την πρόσβαση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα. Οι μαθητικές ομάδες που δημιουργήθηκαν, κλήθηκαν να αναπτύξουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία δίνουν λύση σε συγκεκριμένα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν στελέχη – εθελοντές της NN Hellas, οι οποίοι ανέλαβαν ένα από τους παρακάτω ρόλους:

  • σύμβουλοι: για την παρουσίαση του προγράμματος στους μαθητές, με φυσική παρουσία στην τάξη,
  • e-μέντορες: για την καθοδήγηση των μαθητών κατά την κατάρτιση μίας επιχειρηματικής πρότασης μέσω online επικοινωνίας,
  • κριτές: για τη βαθμολόγηση των ιδεών, και την πρόκριση της νικήτριας ομάδας στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε ο Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, όπου οι 10 καλύτερες μαθητικές ομάδες παρουσίασαν online τις προτάσεις τους, δέχτηκαν τις ερωτήσεις των κριτών – εθελοντών της NN Hellas και τελικά βαθμολογήθηκαν για τις παρουσιάσεις τους. Η μαθητική ομάδα που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ήταν η «Doukas Three» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *