Διακοπές: Πώς να αποφύγετε τους πορτοφολάδες

9 Αυγούστου 2022

Το ευχάριστο και χαλαρό κλίμα των διακοπών μπορεί γρήγορα να ανατραπεί, αν πέσετε θύμα πορτοφολάδων. Αν και πολλά περιστατικά κλοπής δεν αναφέρονται στις αρχές, το ένα τρίτο από τα αιτήματα αποζημίωσης σε προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης αφορούν απολεσθέντα ή κλαπέντα αντικείμενα. Μάλιστα, ο κίνδυνος κλοπής σε κάποιες πόλεις είναι μεγαλύτερος. Όμως, όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός οι πιθανότητες να καραδοκούν «ελαφροχέρηδες» αυξάνονται, επειδή η πολυκοσμία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες περισπασμού και προσέγγισης των θυμάτων. Ευτυχώς, αν γνωρίζετε μερικές βασικές συμβουλές, μπορείτε να τους αποφύγετε και να κάνετε διακοπές με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι, πριν φύγουμε για διακοπές, ξεχνάμε να βάλουμε στη λίστα των απαραίτητων την προστασία των προσωπικών αντικειμένων μας. Υπάρχουν, όμως, μερικά απλά μέτρα, ώστε όλοι να μπορούν να προστατευτούν και να μην πέσει κανείς θύμα κλοπής. Η προετοιμασία που απαιτούν είναι μικρή και παρέχουν ασφάλεια σε εσάς, τους αγαπημένους σας και τα υπάρχοντά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο κλοπής, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάτε διαρκώς τρομαγμένοι πίσω σας, εφαρμόζοντας μερικά απλά μέτρα, όπως π.χ. να έχετε μαζί σας φωτοαντίγραφα σημαντικών εγγράφων ή να κρατάτε την τσάντα ώμου μπροστά σας, με το χέρι πάνω στο άνοιγμά της. Ανακαλύψτε στο βίντεο παρακάτω ακόμη περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προφυλαχτείτε από επίδοξους πορτοφολάδες.

Και μην ξεχνάτε! Αποκτήστε το Fly Away της Generali και απολαύστε ξέγνοιαστοι τα ταξίδια σας.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Από το 2026 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά

Η μείωση της τιμής των ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει δυναμική επίδραση στις πωλήσεις από το 2025-2030. Υπολογίζεται ότι κατά τη...

Close