Skip to content

Διαμαρτυρία Βορειοηπειρωτών για το νέο ασφαλιστικό

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» σχετικά με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου: 

Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, την Πέμπτη 13/2/2020, στις 17.00.

Ο λόγος της κινητοποίησης είναι το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται μείωση των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών που εργάστηκαν και θεμελίωσαν συνταξιοδοτικά δικαιώματα στην Ελλάδα, έναντι των συντάξεων των υπολοίπων Ελλήνων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η μηνιαία σύνταξη για έναν Βορειοπειρώτη εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη κατά περίπου 173 ευρώ, σε σύγκριση με έναν άλλο ασφαλισμένο ίδιου κλάδου που έχει τον ίδιο αριθμό ενσήμων.

Πλήγμα θα δεχθούν και οι ανασφάλιστοι Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι λάμβαναν μειωμένο επίδομα. Όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε τροπολογία που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αδικίας, εντελώς ξαφνικά αυτό το επίδομα κόπηκε τελείως τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ οι ανασφάλιστοι έμειναν και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για αυτές τις πρακτικές που προκαλούν διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» έχει ενημερώσει με σχετικές επιστολές τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, καθώς και όλους τους βουλευτές, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Έτσι, η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για παρελκυστική τακτική διοργανώνει την πρώτη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών, με βασικό αίτημα: «ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους υπόλοιπους Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο», ζητώντας την αναγνώριση από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, της ανάγκης προστασίας της ελληνικότητάς τους και της δια νόμου απαγόρευσης στιγματισμού και περιθωριοποίησής τους.

Για την “Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική”, ο επικεφαλής της παράταξης
Ανδρέας Κούρτης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *