Διεθνές ενδιαφέρον για το Συνέδριο της Ύδρας. Ποια η εικόνα της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς

24 Μαΐου 2022

Το διεθνές συνέδριο ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών στην Ύδρα έρχεται σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά προσπαθεί να ορθοποδήσει από την κρίση της πανδημίας αλλά και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η εικόνα της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς δείχνει ότι έχει μεγαλύτερη συνοχή σε σχέση με την Ασία και την Αμερική, στην παρούσα περίοδο. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Insurance Europe,

*οι ευρωπαϊκές ασφαλίσεις έχουν πληρώσει 2,8 δισ. ευρώ αποζημιώσεις,

*έχουν 10,6 τρις ευρώ επενδύσεις εκ των οποίων τα 150 δισ. ευρώ είναι επενδύσεις βιώσιμης ανάπτυξης,

* Το 50% των ευρωπαίων αντασφαλιστών καλύπτει το 50% των παγκόσμιων αντασφαλίσεων

* Απασχολεί 922 χιλ. εργαζόμενους

Το Ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο στην Ύδρα κάνει μία νέα αρχή μετά τη διετή διακοπή (λόγω πανδημίας) και μάλιστα σε μία καλή περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό.  Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ανάμεσα στους ευρωπαίους ασφαλιστές και αντασφαλιστές και στο περιθώριο του συνεδρίου θα ανταλλαγούν απόψεις όχι μόνο για τις στενές ασφαλιστικές εξελίξεις και τις συνεργασίες αλλά και τις διεθνείς γενικές εξελίξεις και πως αυτές επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο.  Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εξεταστούν και οι παράπλευρες επιπτώσεις από την άνοδο του πληθωρισμού τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο αποζημιώσεων και επενδύσεων.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η ΕΑΕΕ για το άρθρο 23 του Σχεδίου Νόμου

ΘΕΣΕΙΣ ΕΑΕΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 23 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ...

Close