Skip to content
Screenshot 2023-02-03 110449

Καμπάνιες και χρηματοδότηση από το ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Θα δοθούν 100 χιλιάδες ευρώ σε δράσεις που θα υποδειχθούν από την ΕΑΔΕ

-Στήθηκε βίντεο – καμπάνια στα social media για το ρόλο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τεχνογνωσία, οικονομική αρωγή καθώς και δράσεις που εστιάζουν στην επιμόρφωση, κατάρτιση και εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Αυτό ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στο webinar που πραγματοποιήθηκε από το ΕΕΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Επίσης διαμήνυσε πώς όλα τα μέλη του ΕΕΑ (κλάδοι και επαγγέλματα) θα ενισχυθούν ισόρροπα προκειμένου να απολάβουν τα οφέλη που παρέχει το ΕΕΑ ώστε να εξελιχθούν και να συντελέσουν στην συνολική πρόοδο της αγοράς. 

Ο Πρόεδρος ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Εστιάζοντας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση όπου ήταν και οι συμμετέχοντες στο webinar o κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι “είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Θα δοθούν 100 χιλιάδες ευρώ σε δράσεις που θα υποδειχθούν από την ΕΑΔΕ. Θα στηρίξουμε το έργο του κλάδου είμαστε αποφασισμένοι. Ο κύκλος των σεμιναρίων της εκπαίδευσης, του e-learning είναι μεγάλος και θα υπάρξει σημαντική συνέχεια”.

Ακόμα αναφέρθηκε στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις που θα πρέπει να θεσπιστούν και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη θέσπισης φοροκινήτρων. Εκτίμησε επιπρόσθετα ότι ο κλάδος έχει προοπτικές,  η σημασία του είναι μεγάλη,  και το τρέχον έτος τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς οι ευρωπαϊκές τάσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει σημαντική αναγνώριση στην ιδιωτική ασφάλιση και τον ρόλο της.  

Να αναφερθεί ότι τα Webinar του ΕΕΑ για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές εντάσσονται στον ευρύ σχεδιασμό της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ, και την σχετική στρατηγική της που εδώ και 4 χρόνια εξελίσσεται και αφορά μεταξύ άλλων και την εκπαιδευτική υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου. Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Επιτροπής και Γ.Γ του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης, στόχος είναι να διευρυνθούν περαιτέρω τα μέτρα και οι δράσεις για την μετεξέλιξη του κλάδου και την ποιοτική αναβάθμισή του.

Ειδικά το χθεσινό σεμινάριο, εξελίχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσε στους συμμετέχοντας ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με το μείζον θέμα της «Αειφορίας στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών». Οι ομιλητές κυρίες Κοταρίδη Κωνσταντίνα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και  Σκέλλα Βασιλική, Senior Manager Actuarial Services, KPMG στην Ελλάδα, μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις παρείχαν χρήσιμα στοιχεία και ως γενική γνώση και ως ειδική που αφορά την προοπτική των δράσεων της ιδιωτικής ασφάλισης υπό το πρίσμα των αρχών της “βιώσιμης ανάπτυξης”.  

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Παράλληλα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την πρόοδο της αγοράς καταβάλλει μια σημαντική προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάδειξη των επαγγελμάτων και της δομικής τους αξίας στην οικονομία καθώς και της δυναμικής των ανθρώπων που τα ασκούν και συμβάλλουν πολλαπλώς στην εξέλιξη της κοινωνίας. Μέσα από video-παρουσιάσεις  έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους πολίτες με τα επαγγέλματα, να αναδείξει τη σημασία τους, να εστιάσει και να μεταφέρει στην κοινωνία αυτό που πραγματικά προσφέρουν.

Το VIDEO που έχει δημιουργηθεί για το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή θα προβληθεί στα social media του Ε.Ε.Α. (Youtube, Facebook-Instagram), βάσει ειδικά σχεδιασμένης καμπάνιας για όλη την επικράτεια, η οποία θα απευθυνθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα.

Στόχος είναι να ενημερώσει, να προβληματίσει και να κινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για την αξία και τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην διαδικασία αγοράς ενός ασφαλιστικού προγράμματος το οποίο μπορεί να αφορά νοικοκυριά, ή επιχειρήσεις. Εστιάζει και προβάλει το κομβικό θέμα που είναι το “από που αποκτάται ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο”.

O Γ.Γ. ΕΕΑ Δημ. Γαβαλάκης

Το περιεχόμενό του, όπως έχει σχεδιαστεί, αναδεικνύει τη σημασία του επαγγελματία, ο οποίος σχεδιάζει και  συμβουλεύει πριν από την απόκτηση ενός ασφαλιστικού προγράμματος και είναι δίπλα στον ασφαλισμένο όταν χρειαστεί.

Ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης αναφέρει σχετικά ότι: “η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη της αξίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Το πλάνο προώθησης που συνοδεύει την παραγωγή του βίντεο είναι σχεδιασμένο από τους ειδικούς με σκοπό τη μέγιστη δυνατή διείσδυση του μηνύματος στην κοινωνία”.

ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΕΑ:

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Ευρύτερα ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε σαφές ότι το ΕΕΑ σταθερό στις αρχές του, ανανεώνεται, μετασχηματίζεται περαιτέρω και έρχεται με νέες ιδέες, και ενέργειες να συμμετέχει στην κοινωνία και να στηρίξει τα μέλη του. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ένα νέο κεφάλαιο δράσεων ανοίγει για το Επιμελητήριο και ενδεικτικά ο κ.  Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα και αφορούν:

– την δενδροφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές με 10 χιλιάδες δενδρύλλια  και 

– την λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για όλα τα μέλη του ΕΕΑ τους άμεσα κοντινούς τους καθώς και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. 

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλους όσοι μετέχουν στο ΕΕΑ να συνεισφέρουν με ιδέες στην συνολική πρόοδο του Επιμελητηρίου, καθώς και των δραστηριοτήτων τους, και των κλάδων που ανήκουν και κατ΄ επέκτασιν της οικονομίας και της κοινωνίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *