Δ. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής Συνεταιριστική Ασφαλιστική: "Πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες των Διαμεσολαβούντων"

19 Νοεμβρίου 2014

Σε εφαρμογή των νέων κανονιστικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα της διάταξης για προείσπραξη στον κλάδο αυτοκινήτου, γίνεται μεταφορά όγκου εργασιών από τις ασφαλιστικές εταιρίες στους Διαμεσολαβούντες. Οι εταιρίες δημιούργησαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις οποίες ανεβάζουν τα προϊόντα τους και ο Διαμεσολαβών, αφού πλέον καλείται ο ίδιος να εισπράξει το αντίτιμο του συμβολαίου,  αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα: να τυπώσει τα συμβόλαια, να τα παραδώσει στον πελάτη κλπ. Όλο αυτό του προσθέτει σε όγκο εργασιών, σε έξοδα (γραφική ύλη, τηλέφωνα) και σε εργατοώρες. Επ' αυτού τοποθετούμενος, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Δημήτρης Ζορμπάς δήλωσε πρόσφατα στην εκδήλωση για την ιδιωτική ασφάλιση στη Θεσσαλονίκη ότι "πρέπει να αυξηθεί το εισόδημα του Συμβούλου γατί έχει αναλάβει ισχυρά λειτουργικά έξοδα».

Η παραπάνω δήλωση ειπώθηκε με αφορμή ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση των διαχειριστικών εξόδων που επωμίζονται με το νέο νόμο οι Διαμεσολαβούντες, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματά τους.

Η λύση ωστόσο δεν είναι να τους παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό μέρος του Δικαιώματος Συμβολαίου, όπως προτάθηκε στην αίθουσα.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο Δ. Ζορμπάς, «το Δικαίωμα Συμβολαίου είναι ασφάλιστρο, πρέπει να καταργηθεί, τελεία και παύλα. Αν πρέπει να αυξηθεί κάτι, αυτό είναι η προμήθεια των Διαμεσολαβούντων. Ο Διαμεσολαβητής πρέπει να αμοίβεται σωστά μέσω της προμήθειάς του για να καλύπτει όχι μόνο τη διαβίωσή του αλλά και τα διαχειριστικά του έξοδα», κατέληξε.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Ζορμπά στην αίθουσα ξέσπασε, όπως αναμενόταν, θερμό χειροκρότημα.

Μάλιστα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε χαριτολογώντας ότι με τέτοιες απόψεις, ο Δημήτρης Ζορμπάς θα έπρεπε να κάθεται στην άλλη πλευρά του πάνελ (σ.σ. με τους εκπροσώπους των Δικτύων)...

 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Το φτηνότερο ασφάλιστρο δεν είναι ο κύριος λόγος που φεύγει ο πελάτης

Έρευνες στον κλάδο αυτοκινήτου κατέδειξαν ότι το 80% των πελατών επιλέγουν πάντα την φτηνότερη ασφαλιστική που γνωρίζουν ενώ οποιαδήποτε αύξηση...

Close