ΕΑΔΕ: Αίτημα αναβολής της Οδηγίας IDD

5 Οκτωβρίου 2017

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – ΕΑΔΕ – προώθησε το πανευρωπαϊκό αίτημα του BIPAR, που εκπροσωπεί Ασφαλιστικούς Πράκτορες, Μεσίτες και Χρηματοοικονομικούς Διαμεσολαβητές των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αναβολή κατά 1 έτος της Οδηγίας IDD, που μέλλει να ισχύσει από 23 Φεβρουαρίου 2018.

Η ΕΑΔΕ απηύθυνε το αίτημα αναβολής της εφαρμογής της Οδηγίας προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προς το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω της καθυστέρησης της οριστικοποίησης των κειμένων του Επιπέδου 2 της IDD και της νομικής αβεβαιότητας που πυροδοτείται εξ αυτής, με αποτέλεσμα όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την έναρξη της προετοιμασίας για την ένταξη στο καθεστώς που ορίζει η IDD.

Η ΕΑΔΕ παρεκάλεσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να υπερασπισθούν το αίτημα αυτό ενώπιον της Εσθονικής Προεδρίας και της Κομισιόν.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ανεξάρτητη ελεγκτική μπαίνει στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων

Σε πλατφόρμα η πώληση των ακινήτων που έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός Στην τελική ευθεία εισέρχεται...

Close