Skip to content

ΕΑΔΕ: Με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για την IDD

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε η ΕΑΔΕ, με την στήριξη του ΕΕΑ, σε Αίθουσα κεντρικού Ξενοδοχείου της Αθήνας , στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε μέγα πλήθος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων και ζωηρό ενδιαφέρον για τα θέματα που ρυθμίζονται με την νέα Οδηγία IDD και την κωδικοποίηση των διατάξεων του Ν. 1569/85 και Π.Δ. 190/2006.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του προς την συγκέντρωση εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον κλάδο, ο οποίος με σύμπνοια και επαγγελματισμό πορεύεται και επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την στήριξη που παρέχει το ΕΕΑ προς τα Σωματεία και τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές .
Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρης Μαζαράκης στην σύντομη ομιλία του χαιρέτισε την συνεργασία και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΕΑΕΕ και ΕΑΔΕ κάλεσε δε και δημόσια την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σε συμπόρευση, σε θέματα που υπάρχει συμφωνία, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε όλη την Ασφαλιστική Αγορά, όπως έγινε ήδη με τη λειτουργία του Ειδικού Μητρώου στην ΚΕΕΕ και τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κ. Δήμητρα Λύχρου και κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αλλαγές που έρχονται με τον νέο νόμο που θα ενσωματώσει την Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα είναι η απαρχή για την ορθολογικότερη λειτουργία του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και της Διανομής γενικότερα, εφόσον με το ίδιο εποπτικό πλαίσιο θα ελέγχονται όλα τα κανάλια διανομής, συμπεριλαμβανομένων των απ’ ευθείας πωλήσεων και των ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Παναγιώτης Λελεδάκης και οι Πρόεδροι των Σωματείων ΣΕΜΑ κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, ΠΣΣΑΣ κ. Γιάννης Τοζακίδης και ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι η IDD δεν αποτελεί απειλή, αλλά ευκαιρία, καθώς οριοθετεί, πλαισιώνει και καθορίζει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *