Skip to content

ΕΑΕΕ: Ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα στις 24-25 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε η μελέτη της ΕΑΕΕ μεταξύ των 24 ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Γηρυόνης: βροχοπτώσεις – πλημμύρες) που επικράτησαν στις 24 – 25 Νοεμβρίου 2019, σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος.

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού.

Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων κινδύνων και των ζημιών (σε επίπεδο πόλης ή περιοχής) με τη χρήση του ταχυδρομικού κώδικα του ασφαλισμένου ακινήτου ή του τόπου ζημιάς (για αυτοκίνητο). Τα ακίνητα κατηγοριοποιήθηκαν περαιτέρω σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους.

Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών περιουσίας και αυτοκινήτων αναφέρεται σε 345 ζημιές, το ύψος των οποίων ανέρχεται συνολικά σε 6,4 εκατ. €.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *