Skip to content

ΕΑΕΕ: Μικρή αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων

Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της. Στο πλαίσιο αυτό, ενσωματώθηκαν τα στοιχεία μηνός Νοεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεότερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2018 προκύπτουν τα παρακάτω:

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

Τον Νοέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, οι ασφαλίσεις Ζωής μείωσαν την παραγωγή τους κατά 1,4% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Αντιθέτως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν αύξηση (+3,8%). Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων μηνός Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,2%, έναντι του Νοεμβρίου του 2017.

Στα δύο γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 – Νοεμβρίου 2018, ξεχωριστά για τις ασφαλίσεις Ζωής και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας παραγωγής ανά κλάδο ασφάλισης (Ζωής και Ζημιών) για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2018 καθώς και η μεταβολή τους έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017.

Η μεταβολή της παραγωγής των ασφαλίσεων κατά Ζημιών για το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφεται στον πίνακα που ακολουθεί.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *