Νομική Προστασία: Στα 37 εκατ. ευρώ η περυσινή παραγωγή

13 Σεπτεμβρίου 2018

Παραγωγή από πρωτασφαλίσεις (συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων συμβολαίων) ύψους 37,1 εκατ. € το 2017 στον κλάδο της Νομικής προστασίας, αυξημένη κατά 1,9% έναντι του 2016, διαπιστώθηκε από τη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ.

Στον κλάδο δραστηριοποιήθηκαν 26 ασφαλιστικές επιχειρήσεις το 2017 (όπως και το 2016), εκ των οποίων δύο ήταν εξειδικευμένες στον κλάδο Νομικής προστασίας (παρείχαν μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο). Η συμμετοχή του κλάδου στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών έμεινε σταθερή στο 1,8% το 2017.

Από την έρευνα της ΕΑΕΕ καταγράφηκαν τα παρακάτω μεγέθη του κλάδου για το 2017:

Οι ασφαλιστικοί δείκτες των επιμέρους καλύψεων νομικής προστασίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

Η παραγωγή του κλάδου ανά κανάλι διανομής είχε ως εξής: τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) 79,1%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 14,0%, η συνεργασία με τράπεζες (bancassurance) 0,9% και οι απευθείας πωλήσεις 6,0%.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη μελέτη της ΕΑΕΕ εδώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Groupama: Στηρίζει την Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο στη Γυναίκα

Η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει έμπρακτα την ενημερωτική εκστρατεία που διοργανώνει το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία - Women 4 Oncology Hellas»...

Close