ΕΕΑΕ: "Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αναδείξουμε την ανάγκη ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης"

31 Ιουλίου 2020

Οι έντονες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, οι νέες και αυξημένες υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας που αναδύθηκαν και μέσω της πανδημίας, μάς υποχρεώνουν να αναλογιστούμε υπεύθυνα τα επόμενα που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απαιτούν νέες συντονισμένες προσπάθειες για να είναι αντάξια και ανώτερα των όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.*

Της Δήμητρας - Ιωάννας Λύχρου, Προέδρου ΔΣ  

Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη, προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί.

Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει την φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στην συγκροτημένη και σοβαρή στάση της. Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί.

Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης. Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις.

Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ, και θα καταβάλουμε και πάλι όποια προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

*Αναδημοσίευση από το Newsletter της ΕΕΑΕ - Διασφαλίζω - Τεύχος 38

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ασπίς - Commercial Value: Ανακοίνωση για καταβολές στους δικαιούχους

Ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAΕ, σε συνέχεια των ανακοινώσεων σχετικά με τις προσωρινές...

Close