Skip to content

ΕΕΑ: Η χρήση των προσωπικών δεδομένων & η εφαρμογή του νέου κανονισμού

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες ενημερώθηκαν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός, σχετικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Την εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μ. Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ΕΑ της ΕΛ.ΑΣ και συνιδρυτής του GDPR Greece, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεών του για την πληρέστερη ενημέρωση και τη συνεχή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την ομαλότερη μετάβαση επιχειρηματιών και επαγγελματιών στην ψηφιακή εποχή, ενώ σχετικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού από τις 25 του μήνα, τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς εκτιμά ότι στόχος είναι η πάταξη του δόλου. Στάθηκε όμως στην ανάγκη ενημέρωσης όλων για το νέο πλαίσιο έτσι ώστε να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως.

Ο κ. Μ. Σφακιανάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΕΑ για την πρόσκληση δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, τόνισε ότι πλέον με τον ευρωπαϊκό κανονισμό εισάγεται μία νέα κουλτούρα η οποία θα πρέπει να γίνει βίωμα όλων μέσα από τις σωστές πρακτικές. Εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται άγχος, αλλά λογική και στρατηγική για την εφαρμογή του κανονισμού και επεσήμανε την ανάγκη ενημέρωσης επαγγελματιών, επιχειρηματιών αλλά και του υπαλληλικού τους προσωπικού, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι πλήρως τις αλλαγές που έρχονται στη χρήση των προσωπικών δεδομένων και τους κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης. Παράλληλα ανέφερε ότι απαιτείται συνεχής επιμόρφωση και θωρακισμός των υπολογιστικών συστημάτων των επιχειρήσεων καθώς και επικαιροποίηση αλλά και κρυπτογράφηση των αρχείων που χρησιμοποιούν. Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει στη δημιουργία Ακαδημίας GDPR, με στόχο να προσφέρει καλύτερη ενημέρωση σε όσους επιθυμούν.

Ο κ. Μ. Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις του κοινού, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση του ΕΕΑ μεταδιδόταν σε ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, καθώς δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για συμμετοχή σε αυτήν. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι όσες ερωτήσεις δεν στάθηκε δυνατό να τεθούν χθες, μπορούν να κατατεθούν μέσω mail στο Επιμελητήριο και δεσμεύθηκε ότι θα απαντηθούν όλες. Τέλος, ενημέρωσε ότι οι δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα συνεχιστούν με στόχο την συνεχή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνει για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την οριστική έξοδο από την κρίση.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *