Skip to content

Εθνική Ασφαλιστική: Οι τυπικοί έλεγχοι από την DG Com καθυστερούν την ολοκλήρωση της εξαγοράς

Του Νίκου Σακελλαρίου

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC ήταν να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο ή τα αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Όμως οι καταγγελίες του ανταγωνισμού (ασφαλιστικού αλλά και ιατρικού) οδηγούν την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (τη γνωστή ως DG Com) να προχωρήσει σε τυπικούς  ελέγχους ώστε να εκλείψει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει νομικές κινήσεις κόντρα στη συγχώνευση.  Από την πλευρά της Εθνικής Ασφαλιστικής, τονίζεται ότι οι τυπικοί έλεγχοι έχουν ως συνέπεια να καθυστερήσει λίγο η διαδικασία συγχώνευσης που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ τρίμηνο 2022. 

Σε ότι αφορά την ουσία των καταγγελιών, σύμφωνα με πληροφορίες του underwriter.gr αφορούν κυρίως το ενδεχόμενο κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της ασφαλιστικής λόγω της μετοχικής της σχέσης πλέον και με τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους που κατέχει το CVC και την διαρροή στοιχείων πελατών των άλλων ασφαλιστικών εταιρειών προς την Εθνική Ασφαλιστική μέσα από τις κλινικές του ομίλου CVC. Από την πλευρά συγκεκριμένου ιατρικού ομίλου, υπάρχουν ενστάσεις ότι η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC παραβιάζει τον ανταγωνισμό και o όμιλος  θα χάσει πελατολόγιο.

Θα ανακοινώσει πολύ καλά αποτελέσματα στο εννεάμηνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Ασφαλιστική θα ανακοινώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα στο 9μηνο καθώς το γ’ τρίμηνο ήταν εξίσου καλό με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Να θυμίσουμε ότι τα αποτελέσματα στο α ‘ εξάμηνο ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Τα προ φόρων κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής για το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 65,6 εκατ. Ευρώ έναντι 17,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε 45,5 εκ., έναντι 15,1 εκ. το α’ εξάμηνο του 2020, περίοδο κατά την οποία είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της μείωσης των επιτοκίων προεξόφλησης των ασφαλιστικών αποθεμάτων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *