Skip to content

Εθνική Συνδιάσκεψη Διαμεσολαβητών: γιατί είναι σημαντική πρωτοβουλία

Η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είναι μια -κατά την άποψή μας- πολύ σημαντική και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στοχεύει στη δικτύωση, συνεργασία και μεγιστοποίηση της παρεμβατικής δυνατότητας του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, μέσω του σημαντικού θεσμού των επιμελητηρίων.

του Δημήτρη Γαβαλάκη

Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ

Η ιδέα μας γεννήθηκε ένα χρόνο πριν, όταν μετά τις τελευταίες επιμελητηριακές εκλογές διαπιστώσαμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των επιμελητηρίων -σε ποσοστό κοντά στο 90%– όχι μόνο υπήρχαν εκλεγμένοι ασφαλιστές στα διοικητικά συμβούλια, αλλά ήταν και πολύ σημαντικός ο αριθμός τους.

Ταυτόχρονα, η κατά τόπους δυναμική των συναδέλφων τους έφερε σε πολλές περιπτώσεις να κατέχουν σημαντικές θέσεις στις διοικητικές επιτροπές των επιμελητηρίων. Ήταν φυσικό λοιπόν να σκεφτούμε την ιδέα του πώς θα φέρουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους κοντά, όχι μόνο για να μεταφέρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πληροφορία για τα τεκταινόμενα του κλάδου μας σε όλους τους επαγγελματίες κάθε νόμου και κάθε πόλης, αλλά και για να αφουγκραζόμαστε και να ενώνουμε τις ανησυχίες των συναδέλφων, να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες πάντα στα πλαίσια των Επιμελητηρίων για την ανάδειξη του επαγγέλματος, την υποστήριξή του και τη θέσπιση προτάσεων τεκμηριωμένων στην Πολιτεία. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικότητας στη Διαμεσολάβηση.

Στόχος της Εθνικής Συνδιάσκεψης δεν μπορεί να είναι άλλος από το να μπουν οι βάσεις για τις επόμενες δράσεις, να αναδειχθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και να σχεδιαστούν αποτελεσματικά οι παρεμβάσεις.

Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια τόσο με την ενότητα των Σωματείων όσο και με τη στήριξη των Επιμελητηρίων, αλλά σίγουρα έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο την παρέμβαση μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αναδείξουμε τη σημαντικότητα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην κοινωνία, στην προστασία του κάθε πολίτη, αλλά και στην οικονομία.

Σε αυτή τη συνδιάσκεψη χρέος μας ήταν να θέσουμε μια ενότητα που δίνει χώρο, μια ενότητα που δίνει χρόνο στα Σωματεία, να φέρουμε κοντά όλα τα τοπικά σωματεία όλης της Ελλάδος και συμμετέχουν όλοι, να έρθουν σε ένα ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο με τα πανελλήνια σωματεία και τα μέλη της ΕΑΔΕ, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και στο συνδικαλιστικό χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να υπάρξει η δυναμική αυτή της συνένωσης και της ισχυροποίησης της δύναμής τους.

Άλλωστε, τα Επιμελητήρια πάντα στηρίζουν και οφείλουν να στηρίζουν κάθε συνδικαλιστική δράση, να στηρίζουν κάθε συνδικαλιστική διεκδίκηση των Σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Εμείς, άλλωστε, στο Επιμελητήριο της Αθήνας και στην προηγούμενη θητεία και στην τωρινή, το έχουμε αποδείξει έμπρακτα, αλλά το ίδιο και στα περισσότερα επιμελητήρια της χώρας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *