Εικαστική έκθεση “Unravelling the Figure” με την υποστήριξη της Interamerican

6 Οκτωβρίου 2017

Οι Kaplanon Galleries (Αίθουσα Τέχνης “ena”) παρουσιάζουν  την έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Πιστώνη και Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο “Unravelling the figure”, που επιμελείται ο Έκτωρ Παπαδάκης, καθηγητής  του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου, υποστηρίζει η Interamerican στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και του έμπρακτου ενδιαφέροντος για τις εικαστικές τέχνες και τους νέους δημιουργούς.

Έργο με τίτλο «Αντανάκλαση» του Δημήτρη Αγγελόπουλου που ανήκει στη συλλογή της Interamerican

Πρόκειται για μια φιλόδοξη απόπειρα διερεύνησης -μέσω της αντιπαράθεσης των έργων δύο δημιουργών που συνδέονται, μάλιστα, μεταξύ τους με τη σχέση δασκάλου και μαθητή- των ευρύτερων ερωτημάτων που κατά περιόδους έχουν απασχολήσει τόσο τους θεωρητικούς της τέχνης όσο και τους ίδιους τους δημιουργούς αναφορικά με την δυνατότητα της ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής να παραμένει επίκαιρη και ικανή να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, ως φορέας σύγχρονων προβληματισμών και ως αποτύπωμα της έκφρασης νέων αναζητήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτό, στόχος της έκθεσης η έκθεσης είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η μορφή μετατρέπεται στο σύμβολο-φορέα ενός  ευρύτερου κοινωνικού και καλλιτεχνικού προβληματισμού καταλαμβάνοντας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το επίκεντρο της εικαστικής σύνθεσης ως αρχή της εικαστικής αφήγησης των δύο καλλιτεχνών. Έτσι, η έκθεση φωτίζει την πολυεπίπεδη δυναμική παρουσία της  ανθρώπινης μορφής στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από το έργο δύο ζωγράφων που επιχειρούν, μέσω της επανεξέτασης τόσο του ρόλου όσο και του συμβολισμού της, να τής ενσταλάξουν εκ νέου ζωή.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου - 11 Νοεμβρίου

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 20:00 μ.μ.

Αίθουσα Τέχνης “ena”, Βαλαωρίτου 9γ, 10671 Αθήνα, τηλ.: 2103388501 www.kaplanongalleries.com

Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11.00 π.μ. - 21.00 μ.μ. ,

Τετάρτη : 11.00 πμ - 16.00 μμ , Σάββατο : 11.00 πμ - 15.00 μμ

Δείτε εδώ το βίντεο σποτ της έκθεσης

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες έργων της έκθεσης

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
9ο Greece Race for the Cure: Μήνυμα ζωής έστειλε η ομάδα της Generali

«Τρέξε, Γιόρτασε, Στήριξε». Αυτό ήταν το μήνυμα  του 9ου Greece Race for the Cure, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την...

Close