Ελαστικότερους όρους για την επανεκπαίδευση ορίζει η ΔΕΙΑ

27 Νοεμβρίου 2015

Με έγγραφο που εστάλη χθες στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προχωρά σε διευκρινίσεις ως προς το εποπτικό πλαίσιο (Πράξη ΕΕ) για την επαναπιστοποίηση των Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Η ΔΕΙΑ διευκρινίζει ότι ο έλεγχος των απαιτούμενων ωρών επανεκπαίδευσης θα γίνεται στο τέλος της πενταετίας είτε αυτή είναι στις 11/12/19 για όσους ήταν ήδη ενεργοί διαμεσολαβούντες κατά την έκδοση της σχετικής πράξης, είτε θα κρίνεται ημερολογιακά για όσους από εκείνη τη στιγμή και μετά πιστοποιούνται ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκ νέου αναφορά στον καταμερισμό των εκπαιδευτικών ωρών. Σε αντίθεση με την οδηγία που είχε δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου προς τους συλλόγους της Διαμεσολάβησης, η ΔΕΙΑ φαίνεται ότι τελικά αποφάσισε οι 75 ώρες επανεκπαίδευσης να κατανέμονται κατά το δυνατόν ισομερώς στην πενταετία και όχι αυστηρώς 5 ώρες ανά τομέα και ανά έτος, όπως είχε ζητηθεί αρχικά.

Τέλος ενδιαφέρον έχει η επισήμανση, ότι υποχρέωση επανεκπαίδευσης δεν έχουν μόνο όσοι ήδη έχουν εγγραφεί στα επιμελητήρια ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και όσοι κατέχοντας πιστοποίηση γνώσεων ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, προτίθενται στο μέλλον να εγγραφούν στα οικεία επιμελητήρια.

Την Δευτέρα ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για όλα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την συγκεκριμένη Πράξη.

Ακολουθεί η επιστολή της ΔΕΙΑ:

Screen shot 2015-11-26 at 2.45.43 PM

 

Screen shot 2015-11-26 at 2.48.41 PM

 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
"Ηγέτης είναι αυτός που κάνει τους άλλους καλύτερους"

Μαθήματα ηγεσίας (και ζωής) για μάνατζερς όλων των βαθμίδων, παραδίδει ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου της GAMA 2015-2016, Ρόμπερτ Τ....

Close