Skip to content

Ελληνική healthtech “κερδίζει” τις γερμανικές ασφαλιστικές

Η Sentio Solutions, είναι μία ελληνική healthtech startup, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε και φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε το πρόγραμμα Feel, που στόχο έχει την την πρόληψη και τη θεραπεία διαταραχών ψυχικής υγείας, όπως άγχος ή εξάντληση, που οδηγούν σε απουσία από την εργασία και μεγάλο αριθμό αναρρωτικών αδειών.

Το πρόγραμμα Feel, το οποίο παρέχει άμεση και εξατομικευμένη ψυχολογικής υποστήριξη αγόρασαν δύο κορυφαίοι ασφαλιστικοί πάροχοι της Γερμανίας, οι SCOR και Gothaer.  Η SCOR, είναι μια από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές παγκοσμίως και η Gothaer Life Insurance μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στη Γερμανία.

Το Feel, βραβεύτηκε μάλιστα με το βραβείο Τhought Leader Award 2020 στο συνέδριο «Digital Insurance Conference», εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από τη δημοφιλή γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung & τη Google στη Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαταραχές της ψυχικής υγείας είναι μια από τις κύριες αιτίες διακοπής εργασίας στη Γερμανία και ο αριθμός των ημερών ασθενείας των εργαζομένων, λόγω ψυχικών νοσημάτων, αυξάνεται συνεχώς από το 1997. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει τέτοιες συνέπειες.

Η συνεργασία μεταξύ της Sentio και των Gothaer/SCOR ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όσο και για το ενεργό ενδιαφέρον των χρηστών, με το 75% των συμμετεχόντων να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, γεγονός που καταδεικνύει την έντονη ανάγκη για προληπτικές λύσεις ψυχικής υγείας. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή, τη μέση και το τέλος του προγράμματος, το οποίο έδειξε ότι ο δείκτης “Ικανοποίησης με τη ζωή τους” (Overall Life Satisfaction) βελτιώθηκε σημαντικά και δήλωσαν ότι απέκτησαν μεγαλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων τους χρησιμοποιώντας το Feel!

Μέχρι σήμερα, η Sentio έχει συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρείες στην Αμερική και τη Γερμανία, έχοντας λάβει χρηματοδότηση από μεγάλα funds στις ΗΠΑ και συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα κορυφαίων πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *