Επιστρέφουν ασφάλιστρα στις ΗΠΑ λόγω μειωμένης κυκλοφορίας των οχημάτων

8 Απριλίου 2020

Σχεδόν όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού και ελάχιστα είναι πλέον τα αυτοκίνητα που κινούνται στους έρημους δρόμους, εικόνα μάλλον πρωτόγνωρη, τελείως αντίθετη από τα συνηθισμένα.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικές μετρήσεις, τις τελευταίες εβδομάδες τα μίλια που διανύει με το όχημά του ο μέσος Αμερικανός έχουν μειωθεί κατά 35% -  50%, κάτι που έχει ρίξει σημαντικά και τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Γι’ αυτό το λόγο μία εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών των Ηνωμένων Πολιτειών στον κλάδο του Αυτοκινήτου, η Allstate Corp, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να κάνει επιστροφή ασφαλίστρων στους ασφαλισμένους της, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια και να αντιπροσωπεύει σχεδόν 18 εκατομμύρια συμβόλαιά της. Έτσι, οι περισσότεροι πελάτες της εταιρείας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβουν επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου τους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Να σημειωθεί πως η Allstate Corp δεν είναι η μόνη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία που θα προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. Δύο ακόμα μεγάλες εταιρείες στον κλάδο του Αυτοκινήτου, η State Farm και η Progressive Insurance Corp, παρατηρώντας τα νέα δεδομένα, εξετάζουν πιθανούς τρόπους να επιστρέψουν επίσης μέρος των ασφαλίστρων και αξία στους ασφαλισμένους τους.

Ακόμα μία μικρότερου βεληνεκούς εταιρεία, η American Family Inusrance ανακοίνωσε πως και αυτή με τη σειρά της σκοπεύει να επιστρέψει συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια στους ασφαλισμένους της και έτσι, αρχής γενομένης από μέσα Απριλίου ο κάθε πελάτης της θα λαμβάνει επιστροφή 50 δολαρίων για κάθε όχημα που καλύπτεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εταιρεία.

Οι παραπάνω ενέργειες δε θα έπρεπε να μας ξενίζουν αφού λιγότερα ατυχήματα στην άσφαλτο συνοδεύονται από λιγότερες αιτήσεις για αποζημίωση, συνεπώς, όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Αυτοκινήτου, ειδικότερα οι μεγάλες, αναμένεται να παρουσιάσουν καλά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020, συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε θέση να ανταμείψουν με αυτό τον τρόπο τους ασφαλισμένους τους.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Επιστρέφουν ασφάλιστρα στις ΗΠΑ λόγω μειωμένης κυκλοφορίας των οχημάτων

  1. Ο/Η Θωμάς λέει:

    έδώ πότε θα γίνει αυτό ;
    θα περιμένουμε να αρχίσουν οι μαζικές ακυρώσεις ; η θα παρθούν μέτρα διόρθωσης από τις εταιρείες στοχεύντας να αποφύγουμε το τσουνάμι που έρχεται ;
    ο πελάτης θα εκτιμήσει αντίστοιχη κίνηση και αυτό θα είναι σημαντική «επένδυση» για τη συνέχεια .
    πρέπει να αλλάξουμε πολλά σε πράγματα και νοοτροπίες , αλλιώς θα τρέχουμε προς αντίθετη κατεύθυνση και το μοιραίο δεν θα αργήσει !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
KPMG για ασφαλιστικές: επαρκούν τα κεφάλαια της αγοράς για τις επιπτώσεις από τον Covid-19

Σύμφωνα με το Φίλιππο Κάσσο, Γενικό Διευθυντή στο Τμήμα Ελέγχου της KPMG «παρατηρείται σταθερή και συνεχής αύξηση της ασφαλίστρων από...

Close