ΑΦΙΕΡΩΜΑ

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ:
ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ"

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
6 Νοεμβρίου 2017

Με μια πανηγυρική εκδήλωση ανάμεσα σε 1400 συνεργάτες και προσωπικό διοικητικών υπηρεσιών, η Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη γιόρτασε τα 40 χρόνια από την γέννησή της.

Τι κάνει μια πορεία πετυχημένη για σαράντα συνεχή χρόνια; H σταθερότητα, είναι σίγουρα το πρώτο: Στις αρχές, στο όραμα, στις επιλογές. Ακολουθούν, η εντιμότητα και η φροντίδα, προς όλους τους ενδιαφερόμενους: εργαζόμενους, συνεργάτες, ασφαλισμένους, επενδυτές. Οπωσδήποτε μετά, τα προϊόντα: ανταγωνιστικά, σε όλους τους κλάδους.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την δυναμική ηγεσία, την χρηστή διαχείριση, την ενιαία εσωτερική οργάνωση και κουλτούρα, απεξαρτημένη από πρόσωπα και εστιασμένη στο μέλλον, έχουν δικαιώσει την πορεία της εταιρείας που ξεκίνησε από μια μικρή, άπειρη ομάδα ασφαλιστών το 1977, με αβέβαιες προοπτικές, για να έχει σήμερα ισχυρά θεμέλια και πολλά υποσχόμενη μελλοντική πορεία.

«Σε αυτήν την Εταιρία δεν θα αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις μας να είναι καλύτερες από τα όνειρά μας. Είναι πιο δημιουργικό να γιορτάσουμε σήμερα την πρώτη ημέρα των επόμενων 40 χρόνων, παρά των 40 ετών που πέρασαν. Μην αφήσετε ποτέ τις αναμνήσεις σας να είναι καλύτερες από τα όνειρά σας. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

Η Ευρωπαϊκή Πίστη γιόρτασε πριν λίγες μέρες τα 40α γενέθλιά της και για να τιμήσει την ημέρα, οργάνωσε μια μεγάλη εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που μπορεί να φιλοξενήσει τους περίπου 1400 προσκεκλημένους, φίλους, εργαζόμενους, συνεργάτες, που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αριθμεί σήμερα περίπου 600.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια και το ενεργητικό της ανέρχεται σε περίπου 400 εκ. ευρώ. Η καθαρή της θέση ανέρχεται σε περίπου 100 εκ ευρώ - αξίζει να σημειωθεί ότι στα επτά χρόνια της κρίσης αύξησε την παραγωγή κατά 53% και διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της. Το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους παρουσίασε σημαντική αύξηση 14,3% στα προ φόρων κέρδη και περίπου 10% αύξηση στα μικτά ασφάλιστρα και συναφή έσοδα.

«Το Όνειρο που έγινε πραγματικότητα δεν είναι τυχαίο, γιατί προήλθε από την καρδιά και γιατί δημιουργήθηκε από μία δυνατή ομάδα γεμάτη αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Οι Εργαζόμενοι και οι Συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης δημιούργησαν έναν Όμιλο που χαρακτηρίζεται από αντοχή, συνέπεια, πάθος, αγάπη και αφοσίωση, επειδή πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται πάντα άνθρωποι». Σταύρος Λεκκάκος, Πρόεδρος Δ.Σ.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, ο Όμιλος απασχολεί 1144 άτομα και συνεργάζεται με περίπου 5500 διαμεσολαβητές, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που πάντα δηλώνει: ότι «οι άνθρωποί της είναι η δύναμή της». Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει επιλέξει να αναπτύσσεται μόνο μέσω του Δικτύου Πωλήσεών της και όχι μέσω εναλλακτικών καναλιών διανομής. Το καλοκαίρι, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων το Δίκτυο Πωλήσεων επιβραβεύθηκε σε σειρά εκδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Νίκος Χαλκιόπουλος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Πίστης

Το 57,8% της Ευρωπαϊκής Πίστης ανήκει σε εργαζόμενους & συνεργάτες, το 9,5% σε θεσμικούς επενδυτές, λοιποί μέτοχοι έχουν ποσοστό 17,7% ενώ από το 2016, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης EBRD, κατέχει το 15%. Με υψηλή ρευστότητα, μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά, με την εμπειρία και την αποτελεσματική διοικητική και λειτουργική δομή, η εταιρεία κοιτάζει το μέλλον με την ασφάλεια των αριθμών. Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι αυτή τη στιγμή η 2η μεγαλύτερη εταιρεία σε στόλο αυτοκινήτων, 4η στους Γενικούς Κλάδους και 6η στο σύνολο των ασφαλίστρων.

Στέφανος Βερζοβίτης, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών
Βασιλική Ρούσση, Εμπορική Διευθύντρια
Γιώργος Γκοτζαγεώργης, Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Αντιπρύτανης Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, κ. Νίκος Μυλωνάς, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μοναδικού προγράμματος ασφαλιστικών σπουδών, διάρκειας 150 ωρών, αποκλειστικά για τα Στελέχη Πωλήσεων της Εταιρίας, με τίτλο «Executive Sales Insurance Program». Στη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν στη σκηνή 10 νεοεισαχθέντες φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν πρώτοι στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι οποίοι θα λάβουν από την Ευρωπαϊκή Πίστη υποτροφίες συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Γεωργακόπουλος τίμησε για την πολυετή προσφορά τους στην εταιρεία τους κ.κ.: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (40 χρόνια) Γιάννη Γρίβα (38 χρόνια), Αγαθή Ανάγνου (36 χρόνια), Εύα Λαμπρινούδη (33 χρόνια), Χριστόφορο Πούλιο (32 χρόνια).
Την εκδήλωση ξεκίνησαν ένας τενόρος και μια σοπράνο, που συνοδεία δωδεκαμελούς ορχήστρας, ερμήνευσαν live στη σκηνή το «Libiamo ne’ lieti calici» - «Ας πιούμε από γιορτινά ποτήρια». Υψώνοντας δύο ποτήρια σαμπάνιας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στους 1400 παρευρισκόμενους, οι οποίοι χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι.
Σε θεατρική ατμόσφαιρα και με ευρηματικούς διαλόγους, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, δημοσιογράφοι και εκδότες Μαρίνα Δρακάτου και Δημήτρης Ρουχωτάς αναφέρθηκαν στις στιγμές που σημάδεψαν την 40χρονη πορεία της εταιρείας.
O Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης της TUV Hellas, παρέδωσε στον κ. Στέφανο Βερζοβίτη το πιστοποιητικό ISO 27001 ως απόδειξη ασφαλούς διαχείρισης της Τεχνολογίας Πληροφοριών, των Τεχνικών Ασφαλείας και των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών που εφαρμόζει η Εταιρία.
Μετά το τέλος του συνεδρίου η γιορτή συνεχίστηκε με μεγάλη συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Τομές στην ασφαλιστική αγορά θα επιχειρήσει φέτος η Ένωση

Η γενιά των 500 ευρώ και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα μπαίνουν στο στόχαστρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το...

Close