Ζημιές 3 δισ. δολ. «σαρώνουν» την AIG στο γ’ τρίμηνο 

11 Οκτωβρίου 2017

Ζημιές έως και 3,1 δισ. δολάρια προ φόρων, καθαρών από αντασφάλιση, αναμένει ο ασφαλιστικό κολοσσός American International Group Inc στο 3ο τρίμηνο, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι πρόσφατοι τυφώνες. 
 
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, οι ζημιές αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 2,9 δισ. με 3,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 1,1 με 1,2 δισ. δολάρια αποδίδονται στον τυφώνα Harvey, 1 δισ. με 1,1 δισ. δολάρια από τον τυφώνα Irma και 600 εκατ. με 700 εκατ. δολάρια από τον τυφώνα Maria.
 
Ταυτόχρονα, ο ασφαλιστικός κολοσσός  αναμένει να καταγράψει ζημιές επίσης 150 εκατ. δολαρίων από τον καταστροφικό σεισμό που πρόσφατα έπληξε το Μεξικό.
«Η οικονομική ισχύς και η μακρόχρονη εμπειρία της AIG στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, λειτούργησαν άμεσα προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας τα απαιτούμενα κεφάλαια που απαιτούνται για να ανακάμψουν και να ανοικοδομήσουν τις κατοικίες τους με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα» όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Brian Duperreault, τονίζοντας πως «Είμαστε υπερήφανοι για την ανταπόκρισή μας ως μέλη του επιχειρείν αλλά και ως πολίτες, στη διάρκεια αυτής της ανάγκης».
 
Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της American International Group για το γ΄ τρίμηνο, αναμένονται στις 2 Νοεμβρίου.
Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ελληνικές Ασφαλιστικές Εταιρείες: Κέρδη Προ Φόρων 2016 vs 2015

Close