Skip to content

Ηλεκτρικά πατίνια: νέα μόδα και νέα ασφάλιση!

Η νέα μόδα των ηλεκτρικών πατινιών που φαίνεται ότι “θεριεύει” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τα πρώτα της ατυχήματα, όπως τουλάχιστον φαίνεται στα στοιχεία της Τροχαίας, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν ακόμη σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι. Σε ασφαλιστικό επίπεδο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δημιουργηθούν κάποιες καλύψεις για όσους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών ή και skate boards που θέλουν να κινηθούν μέσα στην πόλη με καλύψεις ατυχημάτων, θανάτου, αλλά και αστικής ευθύνης σε περίπτωση που δημιουργούν ζημιές. Οδηγήσαμε ηλεκτρονικό πατίνι στο κέντρο της Αθήνας και μπορούμε να προσυπογράψουμε ότι με μέση ωριαία ταχύτητα πέριξ των 15 χλμ/ ώρα οι κίνδυνοι ατυχημάτων, αλλά και πρόκλησης ζημιών είναι αυξημένοι.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να πιέσουν τον κρατικό μηχανισμό (υπουργείο Μεταφορών κυρίως ) και την Τροχαία να υποχρεωθούν οι εταιρείες που διαθέτουν και εκμεταλλεύονται τα ηλεκτρικά πατίνια να παρέχουν μία στοιχειώδη ασφάλιση σε κάθε πελάτη τους κατά τα πρότυπα της ασφάλισης που παρέχουν οι ενοικιάσεις αυτοκίνητων και μηχανών το καλοκαίρι στα τουριστικά θέρετρα.

Επέκταση καλύψεων και εξαιρέσεων μέσα στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς πιστεύουν ότι μόλις τώρα το πρόβλημα των ανασφάλιστων ηλεκτρικών πατινιών γίνεται αντιληπτό και θα οξυνθεί περισσότερο τους θερινούς μήνες όταν θα αυξηθούν και οι χρήστες τους στα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κάνει τις πρώτες συσκέψεις τους σχετικά με το θέμα της ασφάλισης τους και αναμένεται να βγουν άμεσα στην αγορά ορισμένα συμβόλαια που θα έχουν είτε αυτόνομες καλύψεις για ατυχήματα και για αστική ευθύνη, ενώ ενδεχομένως στα υπάρχοντα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών θα μπουν ειδικές αναφορές είτε για πρόσθετες καλύψεις για ζημιές από/προς ηλεκτρονικά πατίνια.

Κοντά στις ασφαλίσεις ατυχημάτων και αστικής ευθύνης ποδηλάτων

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που οι καλύψεις αυτές θα ενσωματωθούν σε ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης και ατυχήματος ποδηλάτων, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και η Τροχαία εκτιμά ότι τα δύο είδη (ποδήλατα , ηλεκτρονικά πατίνια) παρουσιάζουν ομοιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι περισσότερες ασφαλιστικές Γενικών Ασφαλίσεων καλύπτουν Αστική ευθύνη από την κυκλοφορία του ποδηλάτου, Διασταυρούμενη ευθύνη, Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, Ολική κλοπή ποδηλάτου, κάλυψη ιδίων ζημιών από Πρόσκρουση, Εκτροπή, Ανατροπή, Κατακρήμνιση, Πυρκαγιά, Πτώση Κεραυνού, Έκρηξη, Τρομοκρατικές/Πολιτικές/Κακόβουλες Ενέργειες, Φυσικά και Γεωλογικά Φαινόμενα, προστασία αξίας ειδικής ενδυμασίας & εξοπλισμού ποδηλάτη, Ενοικίαση υποκατάστατου ποδηλάτου, Νομική προστασία, Φροντίδα Ατυχήματος, Προσωπικό Ατύχημα ποδηλάτη.

1 Comment

  1. Avatar

    Καλησπέρα σας.

    Σας ζητάμε συγγνώμη εάν ενοχλήσαμε.

    Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις υπηρεσίες μας που ίσως σας ενδιαφέρουν για την επιχείρησή σας.

    Αυτοκόλλητα αυτοκινήτων – μηχανών
    Επαγγελματικές Κάρτες
    Φυλλάδια
    Σχεδιασμός – Εκτύπωση Λογοτύπου
    3πλότυπα-4πλότυπα μπλοκ μισθωτήριων συμβολαίων
    Ψηφιακές Εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους

    Ακόμα σε εμάς θα βρείτε προϊόντα για την προβολή και παρουσίαση της επιχείρησή σας.
    Δείτε μερικά παρακάτω:

    Πτυσσόμενο Banner – Roll Up ΜΟΝΟ 55€ με την εκτύπωση —- https://www.kimon.gr/roll-up-85-200cm.html
    Αντιανεμικό Σταντ διπλής όψης με βάση νερού 86x121cm ΜΟΝΟ 195€ με την εκτύπωση —- https://www.kimon.gr/waterbase-board-a0.html
    Σταντ Επιδαπέδιο Διπλής Όψης 60x84cm ΜΟΝΟ 90€ —- https://www.kimon.gr/stant-epidapedio-60×84.html
    Σταντ Επιδαπέδιο Διπλής Όψης 70x100cm ΜΟΝΟ 110€ —- https://www.kimon.gr/stant-epidapedio-70×100.html
    Flying Banners από 89€ με την εκτύπωση —– https://www.kimon.gr/stand/flying-banners

    Σε περίπτωση που κάποιο από τα link δε λειτουργεί δοκιμάστε να το κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στον browser που χρησιμοποιείτε.

    Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
    Τηλ.: 281 0300 462
    Email: info@kimon.gr

    Με εκτίμηση,
    Η ομάδα μας.
    Kimon.GR
    https://www.kimon.gr/


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *