Skip to content

Ημερίδα έμπνευσης & αλληλεγγύης για τους Συντονιστές

GAMA_INTERNATIONAL_LOGO-FULL-COLORΗ αίθουσα Ερμής, στον τελευταίο όροφο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ακαδημίας μύριζε φρέσκο ζεστό καφέ. Ευχάριστη αίσθηση για όποιον έμπαινε στο κτήριο μετά απο το βάδισμα στο χειμωνιάτικο πρωινό. Ο κόσμος είχε φτάσει απο νωρίς – τον χώρο πλημμύριζαν, στην κυριολεξία,  όλες οι δυνατές αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, από το χρώμα των κουστουμιών που είθισται να φορούν τα Στελέχη του σήμερα. Φωτεινή εξαίρεση οι -πολύ- λίγες κυρίες, που στόλιζαν το δωμάτιο με τα χαμόγελα και την προσεγμένη τους εμφάνιση. Ξεχωριστός στο πλήθος, στεκόταν ο ψηλός ξανθός και ανοιχτόχρωμος Aμερικάνος που ήρθε εθελοντικά από τη Νέα Υόρκη για να μας μιλήσει για το πως οι “Ηγέτες Μεγαλώνουν Ηγέτες”.

Μιλάμε φυσικά για την μεγάλη εκπαιδευτική ημερίδα του ΠΣΣΑΣ και της Gama Hellas, που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Πάνω από 200 άτομα (225 για την ακρίβεια) κατάφερε να φέρει μέχρι το Επιμελητήριο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, νούμερο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς την α-προθυμία των Διαμεσολαβούντων να διακόπτονται από τη δουλειά τους για να πάνε να παρακολουθήσουν “άλλη μια εκπαίδευση”. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν κάτι πολύ παραπάνω και ίσως τελικά να άνοιξε νέο κεφάλαιο σε αυτό που ξέραμε ως “επιμόρφωση ελλήνων Συντονιστών” μέχρι σήμερα.

Η Gama Hellas, ένα παρακλάδι της Gama International που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Κλέαρχου Πεφάνιου, Συντονιστή της International Life και σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΠΣΣΑΣ, μετά και από αυτή την εκδήλωση (τρίτη στη σειρά, οι δύο πρώτες ήταν με πρωτοβουλία του ΠΣΣΑΣ) έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ελλήνων Διαμεσολαβούντων και αυτό μόνο καλά νέα μπορεί να είναι.

Ο Αμερικάνος εισηγητής ήταν, όπως και οι προηγούμενοι άλλωστε, εντυπωσιακός επαγγελματίας: προετοιμασμένος στην εντέλεια, ικανός και ευρηματικός ομιλητής,  δεν αρκέστηκε στα τετριμμένα αλλά μοιράστηκε με πάσα ειλικρίνεια και μαεστρία τα μυστικά που ανακάλυψε στην 40χρονη καριέρα του, μιλώντας, κατ’ ουσία, για τη σημασία και την αξία που έχει για όλο τον κλάδο και για καθέναν ξεχωριστά, στα Γραφεία της Διαμεσολάβησης όλων των καναλιών να μπαίνουν επικεφαλής εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι Μάνατζερ, και όχι άπειροι, “μισο-αποτυχημένοι” πρώην Σύμβουλοι ή αγαπημένα παιδιά της εταιρείας.

Το να εντοπίσεις, να επιλέξεις και να στήσεις στα πόδια του έναν επιτυχημένο Μάνατζερ Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών δεν είναι εύκολη δουλειά και σε αυτήν επικεντρώθηκε ο Quincy Crawford, διακεκριμένος μέλος της Gama International, προσφέροντας στη πορεία πολλά εκπληκτικά, μικρά και μεγάλα μυστικά για τη διοίκηση ανθρώπων, τα οποία θα μεταφέρουμε ενδελεχώς στις επόμενες δημοσιεύσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσία και χαιρετισμούς μεταξύ άλλων από τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο ΚΕΕΕ κ ΕΒΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο ΕΕΑ και Γιάννη Καντώρο, Γενικό Διευθυντή πωλήσεων και Marketing Interamerican.

Παρούσα στην εκδήλωση – η μόνη εκ των Διευθυντών που, από την πρώτη σειρά, παρακολούθησε την ημερίδα έως το τέλος της – ήταν και η Γενική Διευθύντρια της ING (η “Διευθύντρια των ρεκόρ”) κ. Σοφία Ρατσιάτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέβηκαν στο βήμα και ο Κλέαρχος Πεφάνιος, Πρόεδρος της Επιτροπής Gama Hellas (παρουσιάζοντας μια εκπληκτική αλληγορική ιστορία “για μια ζωή με νόημα και σκοπό”, που επίσης θα παρουσιάσουμε προσεχώς) αλλά και ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης.

Και επειδή υπάρχουν και έλληνες Συντονιστές που έχουν πολλά και πολύτιμα να μοιραστούν, το βήμα δικαίως δόθηκε και σε κάποιους εξ αυτών, δηλαδή στους Παναγόπουλο Κωνσταντίνο της Interamerican,  στον Σταυράκη Νικόλαο της ING και στον Φλόκα Κωνσταντίνο της International Life – τα όσα είπαν επίσης θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε.

O Γιάννης Τοζακίδης, Συντονιστής Interamerican (επίσης μέλος της επιτροπής Gama Hellas μαζί με τον Θανάση Κατσιγιάννη της ING), παρουσίασε αναλυτικά όλα τα σημαντικά οφέλη που έχει να λαμβάνει όποιος αδράξει την ευκαιρία και γραφτεί στην Gama Hellas (λειτουργούσε ειδικό γκισέ και στην είσοδο της αίθουσας για αυτό το σκοπό) “τώρα που γυρίζει” μια εκπληκτική προσφορά (πληροφορίες εδώ).

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, οι κ.κ. Γαβαλάκης και Πεφάνιος παρέδωσαν στον κ. Quincy Crawford αναμνηστικό δώρο κατάλληλο για την περίσταση, μανικετόκουμπα από ψήφους Μυκηναϊκού κοσμήματος, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του.

Στο τέλος, ο κόσμος που συνωστίστηκε στο μπουφέ και οι ζωηρές ομιλίες κατά τη διάρκεια του φαγητού έδειξαν ότι οι παρευρισκόμενοι καθόλου δεν κουράστηκαν, αλλά απόλαυσαν και εμπνεύστηκαν από τα όσα παρακολούθησαν όλη τη μέρα.

Συγχαρητήρια σε κοινό, διοργανωτές και ομιλητές εξίσου.

Την Επιτροπή (Βoard) της Gama Hellas απαρτίζουν οι Κλ. Πεφάνιος, Γ. Τοζακίδης, Αθ. Κατσιγιάννης, Ε. Λαμπαδιάρη και Δ. Γαβαλάκης (κεντρική φωτογραφία).

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των εταιρειών και για αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτές που την αγκάλιασαν, δηλαδή στις ING & Interamerican (Μεγάλοι Χορηγοί) στις International Life & Metlife (Xορηγοί), ΑΤΕ Ασφαλιστική, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Μινέττα, AIG, Eurolife ERB, Prime (Υποστηρικτές).

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια του ρεπορτάζ!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *