Skip to content

Η αξία του διαμεσολαβητή στο μέλλον: το θέμα του Πανελλήνιου συνεδρίου της Limra

  • Οι νομοθετικές αλλαγές, οι απαιτήσεις των πελατών, η τεχνολογία, μεταβάλλουν το χαρακτήρα αλλά και την εικόνα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που “ευδοκίμησε” στο παρελθόν, αλλά καλείται σήμερα να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα
  • Η Limra, με εμπειρία δεκαετιών στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση χιλιάδων επιτυχημένων συμβούλων ανά τον κόσμο, έρχεται να προσφέρει στον διαμεσολαβητή του αύριο τεχνογνωσία και μέθοδο για τη νέα προσέγγιση του πελάτη

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων της Limra, το οποίο φέτος είχε θέμα την Συμβουλευτική του Σήμερα και του Αύριο. Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια (εναλλάξ σε Ελλάδα και Κύπρο) και διοργανώνεται από την ελλαδοκυπριακή επιτροπή της Limra, την οποία απαρτίζουν οι εταιρείες – μέλη των δύο χωρών.

Ο κ. Μανώλης Κυριάκου, Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, Senior LIMRA Consultant & Instructor

Φέτος  πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συμμετοχή των Cyprialife, Eurolife, Prime και Universal από την Κύπρο και των  Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican και Εθνική Ασφαλιστική από την Ελλάδα, με την τελευταία να έχει την πολυπληθέστερη συμμετοχή και επικεφαλής τους Γιώργο Ζαφείρη, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων και Μιχάλη Τάτση, Διευθυντή Δικτύων Πωλήσεων.

Στο συνέδριο βραβεύτηκαν οι συνεργάτες των συγκεκριμένων εταιρειών για την επίτευξη των στόχων τους με βάση τα κριτήρια της Limra, καθώς επίσης και επαγγελματίες της διαμεσολάβησης, οι οποίοι πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια, έλαβαν τη διάκριση των ισόβιων μελών της Limra.

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των συγκεκριμένων εταιρειών, όπως και οι διοικήσεις των πωλήσεων, είχε επίκεντρο τη συμβουλευτική του σήμερα και του αύριο. Πιο συγκεκριμένα, την αξία της συμβουλευτικής, τις νέες τάσεις που διαμορφώνει η τεχνολογία, τις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών αλλά και την αξία του ασφαλιστή- πωλητή του παρελθόντος, ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να γίνει ο ασφαλιστής, οποίος μέσα από τη συμβουλευτική, καλύπτει πληθώρα ασφαλιστικών αναγκών.

Βεβαίως, την τιμητική της είχε η αξία της Limra, η οποία για περισσότερα από 100 χρόνια, υποστηρίζει το έργο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πέρα από τις βραβεύσεις, οι οποίες έγιναν σε τρία διαφορετικά μέρη στη διάρκεια του συνεδρίου, έλαβαν χώρα τρεις ομιλίες και δύο πολύ ενδιαφέροντα πάνελ.

Η πρώτη ομιλία ήταν του κ. Μανώλη Κυριάκου, Senior Regional Executive της LIMRA & της LOMA, ο οποίος ανέδειξε την αξία της συμβουλευτικής και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε πώς η Limra μπορεί πραγματικά να βοηθήσει καθοριστικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε αυτή την προσπάθειά τους.

Η επόμενη ομιλία ήταν του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ και ιδιοκτήτη της Life Plan Insurance Δημήτρη Γαβαλάκη (κεντρική φωτό), ο οποίος προσπάθησε να δείξει την αξία της συμβουλευτικής μέσα στο νέο Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο. Έχοντας, άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα την ιδιότητα του μέλους της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της IDD και γνωρίζοντας πολύ καλά την συγκεκριμένη οδηγία, ανέπτυξε το πώς οι κανονισμοί της αναδεικνύουν την αξία του επαγγέλματος της διαμεσολάβησης. Ανέπτυξε επίσης το πώς η τέχνη της επικοινωνίας, η οποία αποτελεί βασικό κομμάτι της δουλειάς του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μπορεί -στηριζόμενη σε κανόνες- να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο κ. Nick Scott Wilson, Director Talent Solution της Limra International

Στην τρίτη ομιλία, ο Nick Scott Wilson, Director Talent Solution της International Limra, ανέλυσε το κατά πόσο η βιομηχανία γνωρίζει πραγματικά τους πελάτες της, προβάλλοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις ανάγκες τους στο σύγχρονο περιβάλλον. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα χαρακτηριστικά και στον τρόπο συμπεριφοράς των millennials ως καταναλωτών. Καθώς οι millenials απορροφούν πλέον μεγάλο μερίδιο και της ασφαλιστικής αγοράς, ο ομιλητής παρέθεσε τους τρόπους με τους οποίους ο σημερινός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και η ασφαλιστική βιομηχανία μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν τα δύο πάνελ που έλαβαν χώρα. Στο πρώτο οι επικεφαλής των πωλήσεων των εταιρειών- μελών της Limra, απαντώντας στις ερωτήσεις των παρουσιαστών του συνεδρίου, Δημήτρη Ρουχωτά και Μαρίνας Δρακάτου, προσπάθησαν με τη σειρά τους να αναδείξουν τον ρόλο της Limra, τα οφέλη που υπάρχουν για τις εταιρείες τους, αλλά και πώς η συμβουλευτική αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Στο δεύτερο πάνελ συμμετείχαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι από τους κορυφαίους των εταιρειών- μελών της Limra, οι οποίοι μέσα από τις εμπειρίες τους με τη σειρά τους έδειξαν πώς οδηγούνται στην επιτυχία και πώς επίσης, τα προγράμματα εκπαίδευσης της Lima τους έχουν προσφέρει καθοριστική βοήθεια.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης της προεδρίας στον επόμενο Πρόεδρο: Ο Γιώργος Γώγου, Διευθυντής Πωλήσεων της CNP Cyrpia Life παρέλαβε από τον κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη σύντομη ομιλία του -στο τέλος του συνεδρίου- περιέγραψε τα πλάνα του για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ελλαδοκυπριακής επιτροπής, αναγνωρίζοντας το έργο των προηγούμενων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η απονομή σχετικών δώρων τόσο προς τους συνομιλητές όσο και προς τα μέλη της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της Limra, ενώ το συνέδριο έκλεισε με γεύμα που παρατέθηκε προς όλους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *