Η ασφαλιστική αγορά ψηφίζει πριν τις εκλογές! Δείτε τα αποτελέσματα

5 Ιουλίου 2019

Online δημοσκόπηση πραγματοποίησε το Underwriter στους αναγνώστες του προκειμένου να πιάσει τον παλμό της αγοράς, λίγο πριν τις εκλογές, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή σκηνικού σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015. Τότε και πάλι το Underwriter είχε πραγματοποιήσει την ίδια έρευνα εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 48ωρο η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διπλασιάζει τα ποσοστά της μιας και το 64,2% των αναγνωστών εκτιμά πως εάν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η ιδιωτική ασφάλιση θα αναπτυχθεί περισσότερο. Από την άλλη, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στο 4% σημειώνοντας περαιτέρω πτώση σε σχέση με το 2015 όταν ήταν 6%.

Με αισιοδοξία, πάντως, βλέπει η ασφαλιστική αγορά την επόμενη μέρα των εκλογών αφού το 69,5% απάντησε πως προβλέπει θετικές εξελίξεις όταν το Σεπτέμβριο του 2015 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κάτω από τη βάση στο 40%.

Όσον αφορά δε την πρόθεση ψήφου, η οποία δε θα μπορούσε να λείπει από τη δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μεγάλη με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 52% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, ενώ μεταφορικά μιλώντας, «τρίτο κόμμα» ουσιαστικά ανακηρύσσεται το «δεν έχω αποφασίσει» με ποσοστό 7%.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα αποτελέσματα:

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Νέα μέλη στο partnership της KPMG

Η KPMG στην Ελλάδα από 1 Ιουλίου ενισχύει τις Ελεγκτικές της υπηρεσίες εντάσσοντας τρεις νέους συνεταίρους (partners) στην οικογένειά της....

Close