Skip to content

Η Διαμεσολάβηση Mιλάει – συμμετέχετε κι εσείς στην έρευνα του ΕΕΑ

Το Underwriter καλεί όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση μια έρευνας που θα αποτελέσει σταθμό για το μέλλον του επαγγέλματος.

Σημαντική  η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΕΕΑ, να φτιάξει την πρώτη μεγάλη έρευνα  με αντικείμενο το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

  • Σε ποιές κατηγορίες δραστηριοποιούνται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές;
  • Ποια είναι η μέση παραγωγή σε κάθε κατηγορία και ποια είναι τα μέσα εισοδήματά τους;
  • Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους για το παρόν και για το μέλλον του επαγγέλματός τους;
  • Ποια πιστεύουν ότι θα είναι η εξέλιξή του στο μέλλον;

Αυτά ειναι τα βασικά ερωτήματα που θέτει η έρευνα, την οποία εκπονεί η ICAP για λογαριασμό του Επιμελητηρίου. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα τα επεξεργαστούν στη συνέχεια οι ειδικοί της ICAP προκειμένου να σκιαγραφήσουν ποιοτικά και ποσοτικά (στατιστικά), το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης – όπως το αποδεικνύουν τα νούμερα αλλά και οι απόψεις των επαγγελματιών του χώρου.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα προς δημοσιοποίηση περί τα τέλη Απριλίου. Προκειμένου ωστόσο να γίνει σωστή δουλειά, και να διεξαχθούν συμπεράσματα που θα αντιπροσωπεύουν πραγματικά το χώρο, πρέπει να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι διαμεσολαβητές γίνεται. Και το Επιμελητήριο και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουν προωθήσει με κάθε τρόπο τα ερωτηματολόγια προς την διαμεσολάβηση, καλώντας όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να πουν τη γνώμη τους και να εκφράσουν ανησυχίες και προβληματισμούς για το επάγγελμά τους.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανοιχτό προς όλους τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές και δεν αφορά μόνο αυτούς που είναι γραμμένοι στο Επιμελητήριο των Αθηνών – ας διεξάγεται η έρευνα απο αυτό.

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν στην έρευνα (σ.σ. οι απαντήσεις είναι ανώνυμες) απαντήσουν δηλαδή στο σχετικό ερωτηματολόγιο (βρείτε το πατώντας τα λινκ στο τέλος του κειμένου) τόσες περισσότερες αλήθειες θα καταγραφούν και θα ακουστούν δημοσίως.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και είναι σίγουρο ότι τα ευρήματα θα συζητηθούν και ίσως και να αποτελέσουν πυξίδα για τη βελτίωση της αγοράς και του επαγγέλματος.

Στην ουσία η μελέτη αυτή θα σκιαγραφεί το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (και της αγοράς) και έτσι θα προσφέρει συμπεράσματα κρίσιμα όχι μόνο για τους εν ενεργεία διαμεσολαβητές αλλά και για όσους σκέφτονται να μπουν στο επάγγελμα.

Στοιχεία έχουν κληθεί να δώσουν και άλλοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων της ΚΕΕ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – η τελευταία προκειμένου να βγουν τα στατιστικά των εισοδημάτων.

Η έρευνα διαρκεί μέχρι αύριο –  με ανεπίσημη παράταση για λίγες μόνο μέρες. Κατόπιν τα ερωτηματολόγια θα πάνε προς επεξεργασία.

Το Underwriter καλεί όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο  συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση μια έρευνας που θα αποτελέσει σταθμό για το μέλλον του επαγγέλματος.

Ζητείται η απάντησή σας με την επισήμανση ότι όπως σε κάθε έρευνα που διεξάγεται από αρμόδιο φορέα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα στα παρεχόμενα στοιχεία:

ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)  https://www.surveygizmo.com/s3/5404160/asfalistikoi-diamesolavites-atoma

ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) https://www.surveygizmo.com/s3/5404451/asfalistikoi-diamesolavites-etaireies

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *