Υποχρεωτικά μέτρα για την Οδική Ασφάλεια ανακοίνωσε η ΕΕ

23 Μαΐου 2018

Δέσμη μέτρων για την Οδική Ασφάλεια ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Τhird Mobility Package) με απώτερο στόχο στους Ευρωπαϊκούς δρόμους να κυκλοφορούν οχήματα που είναι λιγότερο ρυπογόνα και εξοπλισμένα με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας.

Μέχρι το 2030 στόχος της Κομισιόν είναι οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί να έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ. Το 2017 έχασαν τη ζωή τους τους δρόμους της ΕΕ 25.300 άνθρωποι, ενώ ακόμα 135.000 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το ήμισυ από το 2001.

Σύμφωνα με το νέο πακέτο μέτρων, τα νέα οχήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το «Αutomated Emergency Braking» (αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση κινδύνου) και το «Intelligent Speed Assistance» (έλεγχος ταχύτητας οχήματος).

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής, θα γίνει συστηματική προσπάθεια σε όλες τις χώρες-μέλη, να εντοπιστούν και να επισημανθούν ή να επισκευαστούν τα επικίνδυνα τμήματα των εθνικών οδικών δικτύων.

Με αυτά τα δύο μέτρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι θα μπορούσαν να σωθούν έως και 10.500 ζωές και να αποφευχθούν σχεδόν 60.000 τραυματισμοί κατά την περίοδο 2020-2030.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΕΙΑΣ & ΠΑΠΕΙ: Διοίκηση Πωλήσεων & ανθρώπινο δυναμικό πωλήσεων

Εξαιρετικά σημαντική είναι η νέα ακαδημαϊκή συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, αυτή τη φορά με το Εργαστήριο Στρατηγικής Διοίκησης...

Close