Skip to content

Η ισχύς εν τη ενώσει για τους πράκτορες ασφαλίσεων  

Του Νίκου Σακελλαρίου

Πληθαίνουν οι συγχωνεύσεις εταιρειών διαμεσολάβησης το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μεγάλης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που έχουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και της ανάγκης για μείωση των λειτουργικών εξόδων, δημιουργίας συνεργιών και αύξησης μεγεθών, με στόχο τη διεκδίκηση υψηλότερων προμηθειών. 

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες (δεκαετίας) που είχαν διεξάγει οι σωματειακοί εκπρόσωποι των διαμεσολαβούντων, οι περισσότερες εταιρείες είχαν από 2 έως 5 άτομα προσωπικό και ιδιαίτερα χαμηλές παραγωγές και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για αυξημένη κερδοφορία. Οι τελευταίες εξελίξεις με την IDD ουσιαστικά δημιουργούν την ανάγκη για δημιουργία μεγάλων σχημάτων που θα μπορούν να αναδιοργανωθούν παραγωγικά και κεφαλαιακά – οι κεφαλαιακές απαιτήσεις που βάζει η Οδηγία (IDD) ουσιαστικά επιβάλλουν μεγάλα πρακτορειακά σχήματα.

Η συγχώνευση των ασφαλιστικών συμβούλων σε πράκτορες με την εφαρμογή της οδηγίας IDD και η υποχρέωση όσων έχουν και μεσιτική ιδιότητα να δηλώσουν στα Επιμελητήρια ποιά από τις δύο θα κρατήσουν, είναι ένα επίσης σοβαρό θέμα που απασχολεί τη διαμεσολάβηση.

Μετά τη συγχώνευση της Apollon με την Safeline το 2015 και άλλα μικρότερα σχήματα συνενώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα, να αποκτήσουν μεγαλύτερη πελατειακή βάση, καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι στις εταιρείες και μικρότερα κόστη λειτουργίας. Πρόσφατα δύο γνωστές πρακτορειακές εταιρείες, η Group Mέριμνα και η Brokerone ανήγγειλαν τη συγχώνευσή τους. Στην κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν ότι “Group Mέριμνα και Brokerone ενώνουν τις δυνάμεις τους”, προσβλέποντας στην διεύρυνση εργασιών και στην επέκτασή τoυς στην αγορά”. Tο πρώτο βήμα έγινε στις αρχές του Νοεμβρίου, με την ένταξη των καταξιωμένων συνεργατών της “Brokerone” στο αποκλειστικό δίκτυο της “Group Μέριμνα”, με στόχο την κοινή πορεία ανάπτυξης και αμοιβαία οφέλη.

Χαιρετίζοντας την συμπόρευση των δύο εταιρειών ο γενικός διευθυντής της “Group Mέριμνα”, κ. Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, καλωσορίζει τους νέους συνεργάτες, τονίζει την ομοιομορφία σε αρχές και ποιοτικά χαρακτηριστικά και εκφράζει τη βεβαιότητά του για την αποδοτικότητα της συνεργασίας. Ο κ. Μαρίνος Αγγελόπουλος (Brokerone), ο οποίος έχει συγκροτήσει και διευθύνει ομάδες ασφαλιστικών συμβούλων που έχουν αποσπάσει σημαντικές ποιοτικές και ποσοτικές διακρίσεις, αναφερόμενος στην σύμπραξη των Εταιρειών θεωρεί ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας αποδοτικής διαδρομής, εστιασμένης στις ανάγκες της εποχής, με έμφαση στην παραγωγικότητα και την εξυπηρέτηση συνεργατών και πελατών.

Επισημαίνεται ότι οι συνεργάτες της “Brokerone”, για λειτουργικούς λόγους θα συνεχίσουν να στεγάζονται στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Πάτρα μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα μεταφερθούν στα αντίστοιχα γραφεία της “Group Μέριμνα”.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *