Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Διαμεσολάβησης & οι προοπτικές για τον κλάδο

22 Μαΐου 2019

Η επιτυχία της 1ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και οι προοπτικές που ανοίγονται για τον ασφαλιστικό κλάδο

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που έχουν εκλεγεί στα Επιμελητήρια της χώρας και εκπροσώπους Σωματείων του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 18/5/2019, η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Η μεγάλη συμμετοχή, οι στοχευμένες παρεμβάσεις, οι καταθέσεις προτάσεων, αλλά κυρίως τα συμπεράσματα που εξήχθησαν, έδειξαν περίτρανα την επιθυμία του κλάδου για συμπόρευση όλων των δυνάμεων με στόχο την αναβάθμιση και την αξιοποίησή του προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στη λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της κυβέρνησης, κομμάτων, Επιμελητηρίων, κοινωνικών εταίρων, Σωματείων καθώς και παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς. Κοινή θέση όλων, η δυναμική που εμφανίζει ο ασφαλιστικός κλάδος και οι προοπτικές που ανοίγονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ από την πλευρά των Επιμελητηρίων που υποστήριξαν την εκδήλωση, τοποθετήθηκαν από το Ε.Ε.Α. ο κ. Δ. Γαβαλάκης, από τον Πειραιά ο κ. Κ. Μαρκουλιδάκης και από την Θεσσαλονίκη ο κ. Κ. Λάσκος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις επιμελητηριακές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν άμεσα, πάντα με βάση το νομικό πλαίσιο για το ρόλο των Επιμελητηρίων, με στόχο τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή:

  • Ανάδειξη της αξίας του επαγγέλματος προς την κοινωνία.
  • Εκπόνηση μελετών για το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος.
  • Διεκδίκηση επαναφοράς της φοροαπαλλαγής ασφαλίστρων κλάδου Ζωής, αλλά και πρόταση για τον κλάδο Περιουσίας.
  • Δράσεις για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων στο επάγγελμα – πάντα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Διερεύνηση των δυνατοτήτων ένταξης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και σχεδιασμός προτάσεων για τον σχεδιασμό προγραμμάτων με βάση τα πορίσματα μελετών για τις μελλοντικές ανάγκες του επαγγέλματος.
  • Μελέτη για την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων προς τη πολιτεία για την αντιμετώπιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού του κλάδου.
  • Υλοποίηση στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε πανελλαδικό ή τοπικό επίπεδο.
  • Διερεύνηση υλοποίησης επαγγελματικού ταμείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
  • Νομική και Φοροτεχνική στήριξη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Παράλληλα αποφασίσθηκε η στήριξη θέσεων που εξέφρασαν τα Σωματεία και οι δράσεις για τις οποίες κατέθεσαν προτάσεις, όπως -μεταξύ άλλων- η πλήρης εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου (4583), η αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών εναλλακτικών δικτύων, η συνέχιση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των ανασφάλιστων, η συμβολή για την επίλυση του διαχρονικού ζητήματος ΑΣΠΙΣ – COMMERCIAL VALUE, οι διαπραγματεύσεις για νέες συμβάσεις ασφαλιστικών εταιριών.

Στιγμιότυπα από τη Συνδιάσκεψη:

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ευρωπαϊκή Πίστη: Ανάπλαση της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα

Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχοντας ενσωματώσει στο πλάνο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και στις δράσεις της, τη μέριμνα για κοινωνικά...

Close