Skip to content

Η Action Global Communications αποχαιρετά τον ιδρυτή και πρόεδρό της, Τόνυ Χριστοδούλου

Ο κλάδος της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων «έχασε» έναν από τους σπουδαιότερους πρωτοπόρους, καινοτόμους και αληθινούς υποστηρικτές της, με τον θάνατο του Τόνυ Χριστοδούλου, Ιδρυτή και Προέδρου της Action Global Communications, στις 11 Μαΐου.

Ο Τόνυ Χριστοδούλου ξεκίνησε την εταιρεία από το σπίτι του στη Λευκωσία της Κύπρου το 1971. Μέσα από μια εντυπωσιακή 35ετή συνεργασία με την British Airways, διεύρυνε το δίκτυο της Action σε 40 αγορές, καθιερώνοντάς την ως το μεγαλύτερο ανεξάρτητο δίκτυο εταιρειών επικοινωνίας σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τον Τόνυ Χριστοδούλου χαρακτήριζε πάντα ένα πνεύμα δυναμικότητας και ιδιαίτερης τόλμης και έτσι, το 1989 ξεκίνησε την επέκταση των δραστηριοτήτων της Action στις υπόλοιπες χώρες του δικτύου. Το ελληνικό γραφείο αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη διεύρυνση του Ομίλου και έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών που σήμερα αριθμεί γραφεία και συνεργασίες σε περισσότερες από 40 αγορές. Έκτοτε, η Action Greece έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης επικοινωνίας, με μακρά και επιτυχημένη πορεία και ιδιαίτερα διαφοροποιημένο και ευρύ πελατολόγιο στην Ελλάδα, που εκτείνεται από φαρμακευτικές, εταιρείες ενέργειας, τεχνολογίας και τροφίμων.

Το 1994, ο Τόνυ Χριστοδούλου διεύρυνε το δίκτυο της Action στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την εξαγορά της MCS, διαμορφώνοντας έτσι καθοριστικά τον κλάδο της επικοινωνίας στη Μέση Ανατολή. Στην πολυετή καριέρα του έχτισε ομάδες που αντανακλούσαν την ακλόνητη δέσμευσή του προς τους πελάτες διαφορετικών κλάδων. Επιπλέον, για 22 χρόνια, υπηρέτησε ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας στην Κύπρο, συγκεντρώνοντας πολλαπλά βραβεία του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Επίτιμης Κοινότητας από την MEPRA το 2018.

«Η γοητευτική προσωπικότητα του πατέρα μας και η μοναδική του ικανότητα να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς άφησε ένα σημαντικό αντίκτυπο,» δήλωσε ο Χρηστάκης Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. «Η μεγάλη συμπαράσταση και τα αναρίθμητα μηνύματα που έχουμε λάβει από συνεργάτες από όλο τον κόσμο αποδεικνύει την παρακαταθήκη του ως μέντορα πολλών κορυφαίων στελεχών παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για την οικογένειά μας στην ActionGlobalCommunications

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα όλα τα μηνύματα που τιμούν την προσφορά του πατέρα μας,» δήλωσε η Κάθυ Χριστοδούλου, Διευθύντρια και Επικεφαλής του NewBusiness στον Όμιλο. «Ήταν εξαιρετικός στο να δημιουργεί αληθινές σχέσεις, τόσο με τους πελάτες, όσο με τους συναδέλφους του. Στην ταχέως εξελισσόμενη εποχή μας, οι ουσιαστικές σχέσεις συχνά παραβλέπονται, αλλά είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA της Action. Με υπερηφάνεια οδηγούμε την Action και τον κλάδο προς το μέλλον τιμώντας τον Ιδρυτή μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τις σχέσεις αυτές.»

Το έργο του θα συνεχιστεί από τους χιλιάδες υπαλλήλους -πρώην και νυν- που εργάστηκαν για την Action Global Communications κατά τη διάρκεια των 51 ετών λειτουργίας της σε διάφορες αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Action Global Communications επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.actionprgroup.com.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *