Η EY Ελλάδος παρουσιάζει την πλήρη έκδοση της έρευνας EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2020

28 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύθηκε η πλήρης έκδοση της έρευνας της EY "Attractiveness Survey Ελλάδα 2020" 

Η παρούσα έκδοση καταγράφει εις βάθος την εικόνα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας για την Ελλάδα και εμπεριέχει μία ενδελεχή ανάλυση όλων των ευρημάτων της έρευνας της EY, σχετικά με την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού για το 2020, και πέρα από την πανδημία. Παράλληλα, παρατίθενται και οι προτάσεις της EY Ελλάδος για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος της χώρας και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με στόχο μία ισορροπημένη, βιώσιμη ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εξετάζει:

  • Την εικόνα των επενδύσεων στην Ευρώπη
  • Το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα
  • Την εικόνα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα
  • Τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού
  • Τις προτάσεις της EY

Στην έρευνα φιλοξενούνται, επίσης, οι απόψεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, των Υπουργών κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Υπουργού Οικονομικών, Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κυριάκου Πιερρακάκη, Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και των κ.κ. Νίκου Βέττα, Γενικού Διευθυντή ΙΟΒΕ και Καθηγητή, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αθανάσιου Σαββάκη, Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Πάνο Τσακλόγλου, Καθηγητή, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Γεώργιου Φιλιόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου Enterprise Greece, αναφορικά με τη σημασία των ξένων επενδύσεων για την Ελλάδα, καθώς και τις αλλαγές που απαιτούνται για να βελτιώσει η χώρα την ελκυστικότητά της ως επενδυτικός προορισμός.

Διαβάστε την έρευνα εδώ

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ασπίς: Ανάσα για τους ζημιωθέντες η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου Ζωής

Η ενεργοποίηση του εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής δίνει ανάσα & ελπίδα στους ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το...

Close