Θεσ/νίκη : Ο Σταρόβας ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών!

7 Απριλίου 2017

Το' πε και το ΄κανε πράξη η Επιτροπή για Ασφαλιστικά και Τραπεζικά Θέματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης:

Ένα έξυπνο ραδιοφωνικό σποτ ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκείται από τις Τράπεζες προς τους ασφαλιστικού διαμεσολαβητές παίζει ήδη αυτές τις ημέρες στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή στο ρόλο του πελάτη τράπεζας που αποκρούει την προσπάθεια του τραπεζικού υπαλλήλου να του πλασάρει ασφαλιστικά προγράμματα, δηλώνοντας πίστη στον προσωπικό του ασφαλιστή, τον γνωστό Θεσσαλονικό, Δημήτρη Σταρόβα.

Το ραδιοφωνικό σποτ εντάσσεται στην Ενημερωτική Καμπάνια κατά των εκβιαστικών και αντιδεοντολογικών πρακτικών των Τραπεζών, που υφαρπάζουν το έργο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, και την οποία «τρέχει» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους πολίτες έτσι ώστε αυτοί αντιταχθούν στις αθέμιτες κινήσεις προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων και κινείται σε δύο επίπεδα:
Α) στην προβολή διαφημιστικού σποτ, που ήδη μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, από το οποίο ο πολίτης πληροφορείται τα βασικά.
Β) Στη συγκέντρωση συγκεκριμένων καταγγελιών των πολιτών για τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών, οι οποίες αφού εξεταστούν και επιβεβαιωθούν από ειδική επιτροπή του ΕΕΘ, θα υποβληθούν για την επιβολή κυρώσεων στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (Συνήγορος του Καταναλωτή, Τράπεζα της Ελλάδας, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής και Δικαιοσύνη).

Στόχος της διπλής αυτής καμπάνιας είναι να σταματήσει η απαράδεκτη και αντικοινωνική τακτική των Τραπεζών, που πιέζουν, ή ακόμη και εκβιάζουν τους πολίτες ώστε αυτοί να μεταφέρουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια τους από τις εταιρίες της επιλογής τους στις ασφαλιστικές εταιρίες, που είναι συνεργαζόμενες μαζί τους.

«Το ΕΕΘ έχει καταγγείλει με δριμύτητα αυτές τις πρακτικές, διοργανώνοντας σειρά κινητοποιήσεων, από συμβολικούς αποκλεισμούς υποκαταστημάτων Τραπεζών μέχρι ενημερωτικές ημερίδες και διανομή διαφημιστικού υλικού στη ΔΕΘ. Η απαράδεκτη αυτή τακτική πλήττει ευθέως το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για να προσφέρουν στους καταναλωτές, επαγγελματίες και γενικότερα επιχειρηματίες, ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επιπλέον στρέφεται ευθέως εναντίον των συμφερόντων των καταναλωτών», τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

(ακούστε εδώ το ραδιοφωνικό σποτ)

Ο διάλογος (στο ραδιοφωνικό σποτ):

Υπάλληλος τράπεζας: "Καλημέρα σας!"
Πελάτης τράπεζας: "Καλημέρα! Ενημέρωση βιβλιαρίου θέλω"
Υπάλληλος: "Αμέσως. Δώστε μου το βιβλιάριό σας"
(Πελάτης: Σφυρίζει...)
Υπάλληλος: Έχετε δει τα καινούρια μας ασφαλιστικά προγράμματα;
Πελάτης: "Εσείς έχετε δει τον ασφαλιστή μου; Είναι ένας τύπος ψηλός, με εκτόπισμα, συνεπής και μάγκας. Φτυστός εγώ. Και πάνω από όλα, ξηγιέται σπαθί"
Υπλαληλος: "Εεε, ξέρετεεεε..."
Πελάτης: "Ξέρω, ξέρω! Εγώ ασφαλιστή δεν αλλάζω !"

Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος είναι ο δικός σας άνθρωπος. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-Σύνδεσμοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

2 απαντήσεις στο Θεσ/νίκη : Ο Σταρόβας ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών!

  1. Ο/Η Ασφαλιστικός σύμβουλος λέει:

    Παρακολουθώ σεμινάρια σχεδόν ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από όλες τις ασφαλιστικές της αγοράς. Διαβάζω αμέτρητες ώρες όρους συμβολαίων. Εξασφαλίζω τους πελάτες μου δίνοντάς τους νομική κάλυψη έναντι της ασφαλιστικής τους. Κάνω ανάλυση αναγκών στους πελάτες μου κλπ. Τελικά είναι δυνατόν ένας τραπεζικός υπάλληλος που έχει βαφτιστεί “ασφαλιστής” και πιέζεται από την τράπεζα να δώσει συμβόλαια με αντάλλαγμα τη θέση του, να είναι πιο χρήσιμος από έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο;

  2. Ο/Η Kostas λέει:

    Όλα τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες και εμείς πληρώνουμε φόρους για αυτό το οποίο εντέλει η τράπεζες δεν ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ και θα αφήσουν τα ασφαλιστικά η ΤΕ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η ΑΧΑ για την πρόληψη κινδύνων σε ξενοδοχειακές μονάδες

Στο «6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας» συμμετείχαν ως εισηγητές, ο Δημήτρης Μελεξόπουλος, Διευθυντής Μεσιτών & Πρακτόρων και ο Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμου, Επιθεωρητής...

Close