Ι. Χατζηθεοδοσίου: "Η πραγματική οικονομία έχει ανάγκη τις βελτιώσεις στον Εξωδικαστικό"

18 Μαΐου 2018

Όλα δείχνουν ότι ο στόχος για βασικές αλλαγές στην εφαρμογή του Εξωδικαστικού μηχανισμού επετεύχθη. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί συμφώνησαν να υπάρξουν βελτιώσεις σε ουσιαστικά θέματα της ρύθμισης. Ειδικότερα η ένταξη των χρεών του 2017 είναι κομβικής σημασίας για χιλιάδες επιχειρήσεις που ήθελαν να υπαχθούν στον Εξωδικαστικό και που μέχρι τώρα δεν τα είχαν καταφέρει.

Και η μείωση των δικαιολογητικών όμως, όπως και η αιτιολόγηση της απόρριψης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα πολλών αιτήσεων για υπαγωγή, θεωρώ ότι μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία ρύθμιση που θα δώσει πραγματικά ελπίδα και προοπτικές σε πολλές περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που έχουν υπαχθεί έως τώρα και όπως γνωρίζουν όλοι, είναι ελάχιστες. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του ΕΕΑ που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη για άμεσες αλλαγές στον Εξωδικαστικό, καθώς και τις προσπάθειες που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι ώρα πλέον να τροποποιηθούν και άλλες αστοχίες του παρελθόντος, όπως η υπέρμετρη φορολόγηση και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Θέλω να πιστεύω ότι το οικονομικό επιτελείο αλλά και οι δανειστές έχουν πεισθεί ότι χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο η ελληνική οικονομία. Εκεί πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Στην στήριξη των επιχειρήσεων μας και ειδικά των μικρομεσαίων, αφού αυτές είναι που θα αποτελέσουν τον οδηγό για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Interamerican & Πανεπιστήμιο Πατρών μαζί στη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας

Μια ιδιαίτερα δημιουργική και δυναμική σχέση, που αναπτύχθηκε πρακτικά στη βάση ενός συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΙΝΤERAMERICAN και του Τμήματος...

Close