Ι. Χατζηθεοδοσίου: «Ορόσημο εξελίξεων η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης»

13 Νοεμβρίου 2018

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στην 11η Νοεμβρίου Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης δήλωσε:

"Η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης αποτελεί ορόσημο για την παρουσία του κλάδου, ως συμπαραστάτη των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και ενεργό συμμέτοχο σε σειρά δράσεων που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο, συγκροτημένο, και ελπιδοφόρο μέλλον.

Είναι απόλυτα εμφανές, ότι η Ιδιωτική ασφάλιση ως «αναγκαία συνθήκη» θα εισέλθει με άλλο ρόλο και στόχευση, στις δομές του κοινωνικού κράτους και θα συντελέσει στην απαραίτητη ενίσχυσή τους, θα βελτιώσει τις παροχές προς τους πολίτες και θα στηρίξει την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι φορείς που συντελούν στα Συλλογικά θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί είναι οι «πυλώνες» της μεγάλης αυτής μετάβασης που προμηνύεται και χρειάζεται σύμπνοια, ενότητα και συνεργασία.

Η τεχνογνωσία υπάρχει, οι εγγυήσεις φερεγγυότητας υπάρχουν, οι μηχανισμοί και η τεχνολογία έχουν εγκατασταθεί και αναβαθμίζονται και το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται καθημερινά για να ανταποκριθεί με επάρκεια στα όσα θα απαιτηθούν για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη λειτουργία όλων αυτών που συντελούν στην δημιουργία ενός κράτους με υψηλή ανταποδοτικότητα στους πολίτες.

Η 11η Νοεμβρίου 2018 ως Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης βρίσκει την ελληνική οικονομία σε ένα ισορροπημένο στάδιο με ελπίδες για την συνέχεια, την κοινωνία έτοιμη να αφομοιώσει τις αλλαγές που γίνονται, και την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης επιφορτισμένη με την ευθύνη να ξεφύγει από το παρελθόν και να αναδείξει όπως μπορεί και πρέπει την δυναμική της".

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Απειλή «καμπάνας» στην Ελλάδα για τη μη εφαρμογή της IDD

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός kosmas@underwriter.gr Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος επιβολής προστίμου στη χώρα μας από την Ε.Ε. εξαιτίας των...

Close