Skip to content

Κατάμεστη η αίθουσα Τιμών της ΛΑΦΘ για την εκδήλωση του ΕΕΘ «Ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Γυναίκας»

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με θέμα « Ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Γυναίκας» καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, όπου και υλοποιήθηκε.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την διοργανωτική επιμέλεια της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ε.Ε.Θ., με συνδιοργανώτρια τη λέσχη Lions Υπατία και την υποστήριξη του Lean in Circle Women in business Thessaloniki.

Στην εκδήλωση εκλήθησαν εννέα ομιλήτριες από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετική διαδρομή και βιώματα η κάθε μια, εστιάζοντας στον πολυποίκιλο ρόλο που καλείται να διεκπεραιώσει  μια γυναίκα του σήμερα εάν επιθυμεί να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα και να είναι επιτυχημένη. Πιο συγκεκριμένα το λόγο έλαβαν:

  • Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ – Ιδρύτρια ΑΜΚΕ ‘’Υπέροχες Γυναίκες’’ – Women On Top.
  • Ουρανία (Ράνια) Θρασκιά Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
  • Μαρία Σπυράκη Ευρωβουλευτής –  Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ
  • Βούλα Πατουλίδου – Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης – Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ
  • Γερακίνα Μπισμπινά – Δήμαρχος Δέλτα
  • Σοφία Ζερβουδάκη – Mdrt Country Chair, Greece, 2020-2023 Agency Manager
  • Ταπακτσόγλου  Κορίννα – Co Owner & Cfo , Pioneer Marine Inc
  • Μαρία Βλασίδου – Ιδιοκτήτρια Της Σχολής Επαγγελματικού Μακιγιάζ Μv Makeup Academy
  • Χριστίνα Καρτσιώτου – Business Consultant/Mentor Συμβουλος Επιχειρησεων

Κατά την διάρκεια των χαιρετισμών  τον λόγο έλαβε πρώτη η Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Θ. κα Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, τονίζοντας την αύξηση του αριθμού γυναικών ανάμεσα στα μέλη διοίκησης του επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία και τη στήριξη που παρέχει ο πρόεδρος του φορέα κ. Μιχάλης Ζορπίδης, στη γυναίκα επαγγελματία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής  Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ε.Ε.Θ. κα Άννα Νικηφορίδου αναφέρθηκε στις ικανότητες, την ισχυρή θέληση, το ένστικτο, την οργανωτικότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα, καθώς και την απαραίτητη ευελιξία που διαθέτουν οι γυναίκες στο χώρο της εργασίας και των επιχειρήσεων. Πρόσθεσε, ότι το Ε.Ε.Θ. έχει φροντίσει με τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, να αξιοποιήσει προς όφελος των μελών του τις παραπάνω ικανότητες που κατέχουν τα μέλη της διοίκησης που ανήκουν στο γυναικείο φύλλο, ενώ την ίδια στιγμή προασπίζει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γυναικών επαγγελματιών.

Η κα Στήβη Σιωζοπούλου πρόεδρος της Λέσχης Lions Υπατία και μέλος της επιτροπής, αναφέρθηκε επίσης στους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους που κλήθηκε και η ίδια να υπηρετήσει κατά την διάρκεια της προσωπικής της ζωής, της επαγγελματικής της πορείας και της ενασχόλησης της με τα κοινά.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Θ. κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, αφού εξέφρασε την ευχαρίστηση του ως μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου για την επιτυχημένη εκδήλωση, επισήμανε τον ρόλο των ανδρών και τη σημαντική στήριξη που προσφέρουν στις συζύγους – συντρόφους τους προς την επίτευξη των στόχων που οι ίδιες έχουν θέσει.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα (Μακεδονία – Θράκη) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τον συντονισμό πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Η επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελείται από:

Πρόεδρος:
 Άννα Νικηφορίδου

Μέλη:
Σοφία Μαυρίδου
Στήβη Σιωζοπούλου
Αναστασία Τζαμπασλή
Έφη Δερμιτζόγλου
Χρήστος Νικολόπουλος

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι ομιλήτριες έλαβαν από ένα αναμνηστικό δώρο προσφορά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και για αυτό τον λόγο το Ε.Ε.Θ. ευχαριστεί την πρόεδρο του κα Σοφία Χαμονικολάου.

Αμέσως μετά ακολούθησε δείπνο υπό την μουσική «επένδυση» σαξοφώνου.

Παράλληλα, το Ε.Ε.Θ. ευχαριστεί πολύ για την χορηγική υποστήριξη της εκδήλωσης:

– Τα Ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

– Τα Ανθοπωλεία ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & THE FLOWER SHOP

– Για τις φιάλες κρασιών την κυρία  κ. Αναστασία Τζαμπασλή

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *